XS
SM
MD
LG

Sloga tesno do trofeja

Fudbaleri kraljevačke Sloge pobednici su 24. memorijalnog turnira „Karađorđe 2016.“ koji je održan na popularnoj „Blatuši“ na Bunjačkom brdu. „Beli“ su u finalu teško i tesno slavili protiv Okružnog ligaša iz Podunavaca, ekipe Reala. Da nije bilo ranog gola Filipovića u 6. minutu pitanje je da li pobednički pehar završio u vitrinama kluba iz Industrijske ulice. Real je u najmanju ruku bio ravnopravan rival, sa vrlo izglednim prilikama za gol, ali je Marijan Spasojević činio čuda i sprečio najgore po svoj tim. Upravo je vratar Sloge i proglašen za najboljeg igrača turnira. Više od pola sata tim iz Podunavaca je imao igrača više na terenu,. posle opravdanog isključenja kapitena Sloge Obradovića, igrala se klasična „viktorija“, ali Spasojević je sačuvao „bele“.

REAL (PODUNAVCI) – SLOGA (KV) 0 – 1 (0 – 1)

Stadion: FK Karađorđe Gledalaca: 300 Sudija: Nikola Stojanović (Ribnica) Strelac: Filipović u 6 minutu Crveni karton: Obradović (Sloga)

REAL: Čampar, Nikolendžić, Boj.Jovanović, Simović, Dragović, Marković, Načić, M. Žerađanin, Bob. Jovanović, Atanasković, Šibak Još su igrali: Veselinović, Zajić i Ž. Žerađanin

SLOGA: Spasojević, Dunjić, Čolić, Z. Pavlović, Obradović, Drecun, Milošević, Filipović, Jablanović, Krstić, Ignjatović Još su igrali: Đorđević, Stolić, M. Pavlović, Nikolić

U borbi za treće mesto na turniru „Karađorđe 2016.“ domaćin je u komšijskom duelu sa novim zonašerm slavio pobedu zahvaljujući boljem finišu utakmice. Imao je Karađorđe ponovo penal, kao i protiv Sloge dan ranije, ali je šut Jovanovića odbranio Jorgić. Usledila je kazna, takođe „sa kreča“, a precizan je bio iskuni Trnavac. Tim iz Kovača je preuzeo inicijativu, imao bolje prilike, pogodili su puleni Darka Lukovića i prečku, ali je Marković sačekao pravi trenutak da poravna rezultat. U nastavku ne mnogo uzbuđenja do isključenja kapitena domaćih Markovića. Uspeli su izabranici Mila Vuletića sa igračem manje u finišu da postignu dva gola preko snalažljivog Milevića i tako slave u utešnom finalu.

KARAĐORĐE (Ribnica) – RADNIČKI (Kovači) 3 – 1 (1 – 1)

Stadion: FK Karađorđe Gledalaca: 300 Sudija: Nikola Vujović (Kraljevo) Strelci: Marković u 38., Milević u 85. i 88. minutu za Karađorđe,a Trnavac u 25. minutu (iz jedanaesterca) za Radnički Crveni karton: Marković (Karađorđe).

KARAĐORĐE: Košanin, Sazdov, Arsović, Krstić, Kosovac, Parezanović, Marković, Ivanović, Živanović, Jovanović, Janković Još su igrali: Panović, Šarac, Arsenijević, Vuković, Milević, Karličić, Čolović

RADNIČKI: Jorgić, Mijailović, Gašić, Đokić, Brkljač, Gligorijević, Milojević, Milić, Trnavac, Vojmilovac, Erak Još su igrali: Kecović, Dević, Milutinović, Bačarević, Saveljić, Kojić, Miletić.

 

Milutin Trnavac pogadja sa bele tačke za vođstvo Radničkog protiv Karađorđa

Detalj sa finalne utakmice - gužva pred golom Reala

Pehar za najboljeg igrača u rukama golmana Sloge Marijana Spasojevića

Spremni za Zonu - fudbaleri kraljevačke Sloge pobednici turnira "Karađorđe 2016."

Zaslužili sve čestitke - fudbaleri Reala iz Podunavaca

Ne može bez navijača - Slogini fudbaleri i "Kasapi"