XS
SM
MD
LG

Sloga i Real u finalu

Zonaš iz Ribnice, FK Karađorđe po 24. put organizovao je memorijalni fudbalski turnir, jedna od poslednjih provera zonaša iz grada na Ibru pred novu sezonu. Pored domaćina, učestovali su Radnički iz Kovača i kraljevačka Sloga, takođe članovi zone „Morava“, kao i Okružni ligaš Real iz Podunavaca kod Vrnjačke Banje. Oko 300 gledalaca videlo je zanimljive fudbalske predstave, a u nedeljnom finalu sastaće se Real i Sloga, dok će prve komšije iz Ribnice i Kovača igrati u utešnom finalu.

RADNIČKI – REAL 0 – 1 (0 – 1)

Stadion: FK „Karađorđe“ Gledalaca: 300 Sudija: Ivan Nešović (Metikoši) Strelac: Šibak u 43. minutu

RADNIČKI: Jorgić, Milutinović, G. Đokić, Gligorijević, Brkljač, Maksović, B. Đokić, Dević, Saveljić, Mijailović, Trnavac Još su igrali: Kecović, Gašić, Vojmilovac, Miletić, Biočanin, N. Ivanović, V. Ivanović.

REAL: Čampar, Marković, Jovanović, Vujašanin, Dragović, Žerađanin, Zajić, Načić, Atanasković, Šibak, Jovanović Još su igrali: Jović, Veselinović i Marić.

Okružni ligaš iz Podunavac je zasluženo stigao do pobede i učešća u finalu memorijalnog turnira u Ribnici. Pokazali su puleni Radiše Savkovića više želje, bili hitriji, brži, snažniji u duelima,a kontranapade su izvodili skoro do perfekcije. Iz jednog takvog je Šibak i postigao odlučujući pogodak. Vredi istaći sjajnu partiju iskusnog Radosava Načića, ključne figure ovog susreta. Novi zonaš iz Kovača, koga sa klupe predvodi Darko Luković, dojučerašnji trener omladinaca Sloge, ima još posla da uigra dosta pojačan sastav sa iskusnim Milutinom Trnavcem na čelu.

KARAĐORĐE – SLOGA 0 – 2 (0 – 1)

Stadion: FK „Karađorđe“ Gledalaca: 300 Sudija: Siniša Bacić (Ribnica) Strelci: Obradović u 19. i Matić u 69. minutu

KARAĐORĐE: Košanin, Arsenijević, Arsović, Krstić, Sazdov, Kosovac, Marković, Vuković, Živanović, Ivanović, Janković Još su igrali: Panović, Šarac, Marinković, Čolović, Kaličanin, Milević, Jovanović.

SLOGA: Spasojević, Dunjić, Čolić, Z. Pavlović, Obradović, Drecun, Drmanac, Filipović, Jablanović, Krstić, Ignjatović Još su igrali: Stolić, M. Pavlović, Matić, Marić, Đorđević, Milošević.

Sloga je predstavila potpuno nov tim, izuzetno mlad, koji će vatreno krštenje imati u teškim duelima zone „Morava“. Nisu se puleni Dejana Đilasa uplašili, igrali su muški, tvrdo, više imali loptu u posedu i zasluženo slavili pobedu. Posle centaršuta Filipovića, odlično je skočio novopočeni kapiten „belih“ Obradović i glavom matirao Košanina. U 60. minutu kapiten domaćih Marković je iznudio jedanaesterac, odlučio se sam da uputi šut sa bele tačke, ali je Spasojević sjano odbranio. Tačku na pobedu Sloge stavio je Matić lepim prizemnim šutem u suprotni ugao gola nemoćnog Košanina.

U nedelju od 16 časova u borbi za treće mesto igraju Karađorđe-Radnički, a od 18 časova se u finalu sastaju Sloga i Real.