XS
SM
MD
LG

Titula najverovatnije ostaje u Šumadiji , ali se iz Kragujevca seli u Aranđelovac

Kragujevački Radnički poražen je minulog vikenda u svom „Jezeru“ posle gotovo tri godine posta koliko su srpski superligaši pokušavali da odnesu potpuni plen iz hale u kojoj rukometašice Radničkog nisu znale za poraz u utakmicama domaćeg šampionata.

Pobedom u derbiju trećeg kola plej ofa Super lige Srbije za rukometašice ŽRK Izvor Bukovička Banja , ne samo da se za korak približio konačnom cilju ove sezone , osvajanju šampionske titule , nego je trijumfom u subotu uveče i teoretski ostavio popularne „tigrice sa Lepenice“ bez šansi za osvajanje titule po treći put.

Aranđelovčanke su oravdale ulogu favorita , vodile su gotovo svih 60 minuta i ne računajući tri izjednačenja u meču (1:1 u 3 minutu , 17:17 u 37 i 21:21 u 50 minutu) sasvim zasluženo su slavile rezultatom 23:25 , poluvreme 12:15. Tim trenera Živojina Maksića najveću prednost stekao je u nekoliko navrata kada je njegova ekipa imala +4 ali su se domaće rukometašice , vraćale u serijama na -1 ili dva puta do rezultatskog egala , što je ,ispostavilo se u konačnom zbiru , bilo nedovoljno za potpuni rezultatski preokret i opstanak u trci za novi šampionski lovor ove sezone.

Pobednički pozdrav - ŽRK Izvor Bukovička Banja iz Aranđelovca (foto:Peđa Mirić-Foto Centar)

Viđena je bespoštedna borba u kojoj je presudilo iskustvo , duža klupa i kvalitet gostujućeg tima , pa su tako ogromna želja i energija da se kvalitetan rival , po drugi put savlada u Kragujevcu ostali „nemoguća misija“ za , ove sezone izuzetno podmlađeni sastav trenera Aleksandra Radosavljevića. „Tigrice“ su pravo lice svog nadimka pokazale od prvog zvižduka sudijskog para Srđana Milosavljevića iz Zvečana i Gorana Kovača iz Kosovske Mitrovice , koji su , stiče se utisak , „pustili mušku igru“ koja je više odgovarala domaćim igračicama , koje su dubokom zonom u odbrani 4:2 , uspevale da u većem delu utakmice prave probleme mirni i skoncentisanim gošćama iz Aranđelovca.

Za razliku od poslednjeg duela ova dva tima , kada je u Kragujevcu slavio Radnički , rezultatom 32:27 , domaće su bile znatno oslabljenje za kvalitet povređene , i nedavno operisane (prednji ukršteni ligamenti kolena) Anđele Janjušević bez koje očigledno Radnički ima manjak realizacije u napadu pa je 7 pogodaka reprezentativke Sanje Radosavljević i 5 golova Ivane Prijović , te gol manje Marije Todorović ... bilo nedovoljno da se nadigra ekipa iz grada podno Bukulje.

Žestoko u derbiju. Detalj sa utakmice Radnički-Izvor Bukovička Banja (foto: ŽRK Radnički)

Izvor je doduše u toku sezone , ostao , upravo iz istog razloga , bez tri igrača , od kojih su dva u trenutku povrede bili prvi strelci ekipe , desno krilo Tamara Žarković i levi bek katarina Stanić uz ranije povređenu Marinu Tomić , ali je veći broj igrača u rotaciji koje ima trener Živojin Maksić , dao i veće mogućnosti za kombinovanje u napadu , pa se uz standardno dobru najiskusniju Milicu Danilović , na ovom meču istakla i mlada Ana Kojić na desnom krilu sa 5 pogodaka , koliko je postigla i njena drugarica iz reprezentacije , na desnom beku Ana Tomković. Njima se sa nekoliko veoma važnih odbrana priključila i treća „juniorka“ , golman Marijana Karić , te je uz očekivano dobar učinak u napadu i u odbrani: Timee Rabate , Danijele Ilić , Sanje Rajović , Milice Anić i Marije Petrović ... pobeda gošći bila neizbežna.

Dosuđeno je ukupno 11 penala od kojih je Radnički realizovao 4 od 6 (Radosavljević 1 pogodila 2 ne , uz 100 % realizacije Marije Todorović , 3 od 3) , a Izvor Bukovička Banja 4 od 5 (sve šutirala Milica Danilović) , arbitri su podelili i 4 isklučenja domaćim igračima (Tanić,Radosavljević,Dukić i Tatar) , odnosno 5 „kazni po 2 minuta“ igračima Izvora (Kojić,Anić,Petrović i Rabata 2 u prvom poluvrenu).

Najefikasnija u Radničkom bila je Radosavljević sa 7 (1 iz penala) , 5 pogodaka postigla je Ivana Prijović , 4 Marija Todorović (3 iz penala) , 3 gola Ksenija Petrović , 2 pivotmen Jovana Dukić i po jedan Marijana Tanić i Andrijana Tatar.

Veliki rivali na terenu - sportski pozdrav pre utakmice ŽRK Radnički-ŽRK Izvor Bukovička Banja

Kod Izvora , efikasnija od ostalih bila je Danilović sa 8 golova od kojih je polovinu postigla sa linije penala , po 5 pogodaka postigla je „desna strana napada“ , dve Ane , Kojić i Tomković , 3 gola Danijele Ilić , od kojih će Risovićeva posebno pamtiti onaj u poslednjim sekundama prvog poluvremena kada se lopta zakucala pod prečku posle neverovatnog šuta uz zvuk sirene Ilićeve koja je svom timu pred odmor donela ohrabrujućih + 3 na poluvremenu. Još dva pogodka postigla je za aranđelovački sastav , i u ovoj utakmici , uz velike „batine na crti“ Marija Petrović kao i njena koleginica i po pziciji ali i po napred navedenom segmentu igre domaćina , kapiten Izvora Sanja Rajović , koja je upisala jedan gol u konačnom trijumfu gostujućeg tima , uprkos podatku da je na ovoj utakmici nastupila izmorena virusom koji ju je lomio u nekoliko predhodnih dana uoči gostovanja u Kragujevcu. Timea Rabata dodala je takođe 1 pogodak uz veliki doprinos defanzivnim zadacima koji su joj jošu prvom poluvremenu doneli 2 isključenja.

Utisak je da je viđena dobra , na momente poprilično gruba rukometna predstava , koja je završena i više nego u granicama korektnosti , uprkos tome što je u pojedinim trenucima izgledalo sa tribina da se meč može oteti kontroli što svakako arbitri svojim odlukama nisu dozvolili. Radnički je igrao na sve ili ništa jer je ovo zapravo bila , ispostavilo se na kraju ovog eča , poslednja prilika da se , evetualnim trijumfom u utakmici sa velikim rivalom iz Aranđelovca , seoba titule prolongira iz Kragujevca još neko vreme , što je za „tigrice“ u ovom trenutku očigledno ostao neispunjeni zadatak.

Sandra Radović,Aleksandar Radosavljević , Živojin Maksić i Ana Kojić-detalj sa konferencije za medije posle utakice

Izvor Bukovička Banja pred sobom ima tri meč lopte za drugu titulu u istoriji kluba. Ostala su gostovanja u Inđiji ekipi Železničara , odlazak u Niš drugoplasiranoj Naisi , kaoi domaćinstvo Radničkom u poslednjem kolu doigravanja za titulu. S obzirom na kvalitet Izvora , i prednost na tabeli u odnosu na Naisu od 4 boda , teško (ali ne i nemoguće) je da će aranđelovački superliga propustiti priliku da se na kraju sezone raduje drugom klupskom trofeju , što je ambiciozni sastav trenera Maksića i najavio u avgustu mesecu kada su započele pripreme za sezonu koja se bliži kraju.

U drugoj utakmici III kola plej ofa , u subotu je u Nišu Naisa savladala Železničar iz Inđije rezultatom 28:25 , te na taj način povećala prednost u odnosu na trećeplasirani Radnički koji sada za nišlijkama zaostaje 4 boda na mini tabeli plej ofa.

Tabela Super lige za rukometašice posle III kola plej ofa

U doigravanju za titulu sedi tronedeljna pauza u kojoj će se igrati ¼ finalne utakmice Kupa Srbije (igraju se po 2 utakmice) a nastavak plej ofa predviđen je za 07/08.05.2016.godine , dok će se poslednje kolo igrati 21/22. maja kada će ženski rukomet u Srbiji dobiti novog šampiona.

Foto: Zvanična fejsbuk strana ŽRK Radnički iz Kragujevca

https://www.facebook.com/zrkradnicki.kragujevac" https://www.facebook.com/zrkradnicki.kragujevac


6 .kolo SRLS Play Off
Železničar 25 : 30 Naisa
Izvor Bukovička Banja 23 : 24 Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izvor Bukovička Banja 12 8 1 3 17
2 Naisa 12 7 1 4 15
3 Radnički 12 5 3 4 13
4 Železničar 12 0 3 9 3