XS
SM
MD
LG

Kopar pobjednik turnira u Brodu

Pobjednik 3. Međunarodnog rukometnog turnira u ženskoj konkurenciji u Brodu je ŽURD Kopar iz Slovenije. One su u posljednjem meču savladale Kasano Manjano iz Italije sa 27:14, osvojivši ovogodišnji prelazni pehar.

Ovogodišnji učesnici na zatvaranju turnira / foto: Slađan Jeremić

Igrao je svako sa svakim, a ljubitelji rukometa odgledali su ukupno šest utakmica.

Slovenke su u Brodu zabilježile sve pobjede. Drugo mjesto osvojio je ŽRK Temerin iz Srbije, a treće mjesto pripalo je domaćinu ŽRK Nestro grupa Brod. Plaketa za poseban plasman pripala je ekipi Kasano Manjano.

Kao specijalni gosti, uručenju nagrada prisustvovali su poznati rukometaši - nosilac zlatne medalje sa Olimpijskih igara 1984. godine Zlatan Arnautović i Zdravko Rađenović, koji je takođe dio tima koji je osvojio olimpijsku zlatnu medalju.

Načelnik opštine Brod, Ilija Jovičić, zatvorio je turnir i zahvalio se svim učesnicima uz poruku da će Brodu uvijek biti veliko zadovoljstvo da ugosti ovako sjajne sportiste i ljude.

Jovičić je u subotu, prije posljednjih utakmica, organizovao prijem za rukovodstva klubova, učesnika Međunarodnog ženskog rukometnog turnira.

On je izrazio želju da predstavnici četiri rukometna kolektiva nastave da razvijaju međusobnu saradnju i u narednim godinama, kako po pitanju sporta tako i u pogledu drugih društveno-kulturnih oblasti.

(Autor: Slađan Jeremić)

 


Jedinstvo 19 : 15 Radnik
Leotar 29 : 18 Doboj
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Nestro grupa Brod 8 7 0 1 21
2 Leotar 8 6 1 1 19
3 Radnik 8 3 0 5 9
4 Jedinstvo 8 2 1 5 7
5 Doboj 8 1 0 7 3