XS
SM
MD
LG

Da li je Partizan dao Radničkom gol iz ofsajda?

Vodeći gol Partizana u četvrtfinalnom duelu Kupa Srbije protiv Radničkog iz Niša izazvao je velike sumnje, jer je prema usporenom snimku postignut iz ofsajda.

Niški klub pretrpeo je poraz u tom meču, ali je u 16. minutu Partizan došao u vođstvo golom iz ofsajd pozicije. Strelac pogotka Nemanja Mihajlović u trentuku pasa Saše Ilića bio je u liniji sa odbrambenim redom Nišlija, ali se fudbaler Partizana Saša Lukić uključio u akciju i kada ga je lopta dodirnula Mihajlović je uveliko bio nedozvoljenoj poziciji.

Foto ofsajd Partizan Radnički

Foto: Arena sport

Mladen Heleta, višegodišnji sportski novinar niških Narodnih novina i TV Belami smatra da je najkvalitetniji srpski fudbalski sudija napravio očiglednu grešku.

Moje mišljenje je da je očigledan ofsajd. Sudijska trojka takvog renomea, koji će suditi Evropsko prvenstvo i koja je jedna od najboljih u Evropi, napravila je veliku grešku. Takva odluka u mnogome je uticala na dalji tok meča - rekao je on.

Da li je na ovakvu sudijsku odluku uticao žestok pritisak iz tabora crno-belih nakon spornih situacija u nedavno odigranom “večitom derbiju” dosuđenih na njihovu štetu ili se i “najboljima desi da pogreše” videćemo u danima koji slede.