XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Preminuo Borivoj Nemčev

NOVI SAD, 22. januar (Info centar).- Borivoj Nemčev, osnivač novosadskog streljačkog kluba Mladost preminuo je u 63. godini u Novom Sadu.

U streljaki sport ušao je 1975. kada je i osnovan klub Mladost. U ovom klubu proveo je 41 godinu i ostavio izuzetan trag kao strelac i, kasnije, uspešan trener i sudija.

Kao trener, najveće uspehe zabeležio je početkom poslednje decenije prošlog veka. Sa juniorskom ekipom Mladosti osvojio je šampionsku titulu na Prvenstvu Jugoslavije 1992. u Beogradu a, takođe sa juniorima, doneo je Mladosti i vicešampionsku tutulu na Šampionatu Jugoslavije 1998. u Beogradu. Sa pionirima, bio je treći na Šampionatu Jugoslavije 1991. u Skoplju.

Na Prvenstvu Vojvodine, pobedio je sa juniorkama 1991. u Vrbasu. Mladost je, u tom periodu, bila jedan od najtrofejnijih novosadskih kolektiva u mlađim kategorijama jer su, na primer, pioniri i pionirke 1991. bili najbolji u gradskoj ligi.

Borivoj Nemčev je bio i član najstarijeg kluba na ovim prostorima družine “Novi Sad 1790” i istaknuti sudija. Ostaće upamćen kao veliki pedagog u oblasti streljaštva. Dobitnik je, između ostalog “Priznanja za razvoj sreljaštva” i “Priznanja za razvoj sporta” .

Smrću Borivoja Nemčeva streljački sport u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji ostao je bez još jednog iz plejade velikih entuzijasta i vrhunskih stručnjaka koji su svojim radom podarili streljaštvu brojne uspešne generacije strelaca i uzdigli ovaj sport do svetskih visina.

Oproštaj od Borivoja Nemčeva je u subotu 23. januara u 14,15 časova na novosadskom Novom groblju.