XS
SM
MD
LG

Naporan put do Holandije ostavio traga na ekipu

Posle dugog puta , na relaciji Aranđelovac-Prag-Emen rukometašice Izvora Bukovičke Banje zajedno sa stručnim štabom i delom uprave kluba stigle su na konačno odredište na severoistok Holandije u grad Emen gde su se sinoć oko 19:00 sati smestile u hotel  “Hampshire Hotel Emmen.

Posle prespavane noći u Pragu 12/13.01. (pre toga “upisano je više od 14 sati puta),ekspedicija aranđelovačkog superligaša , je juče ujutro , posle doručka oko 7:30 , u ranim jutarnjim satima krenula put Holandije.

Puno pauza i manja gužva na putevima uslovile su ponovo nešto duže putešestvije ekipe trenera Živojina Maksića do grada Emena u čijoj će blizini biti odigrane 2 utakmiice 1/8 finala Čelendž Kupa Evrope između domaće ekipe “Schuler Afbouwgroep/DOS”  (Šuler) i ŽRK “Izvora Bukovičke Banje”.

Mali problem sa trokrevetnim sobama u koje su raspoređeni igrači u smislu da su iste zapravo dvokrevetne sa pomoćnim ležajem , samo je za trenutak pokvario raspoloženje u taboru Izvora Bukovičke Banje , pa se posle smeštaja po sobama ekipa uputila na prvi , od ukupno dva planirana treninga , koji je odrađen u manjoj sali za tenis i mini rukomet u kojem je odrađen lakši trenin istezanja (bez lopte).

Planirano je da danas u prepodnevnim satima ekipa poseti Crkvu Presvete Bogorodice u Emenu a na poziv tamošnjih sunarodnika koji žive i rade u tom delu Holandije.

Oko 13:00 sati stručni štab održaće sastanak sa ekipom uz analizu protivnika , u 14:00 zakazan je ručak a drugi i poslednji trening pred dvomeč sa domaćinom zakazan je za večeras u terminu od 18:00 do 19:30 u hali De Klabbe”  u mestu AV Emer Comparasccum koje se nalazi u blizini već pomenutog Emena na udaljenosti , kako kažu domaćini od 15 do 20 kilometara ,od hotela gde je Izvor Bukovička Banja smešten , za vreme boravka u Holandiji.

Zapravo taj podatak i jeste pomalo problematičan u smislu da su predstavnici ekipe Šulera doručak i večeru obezbedili u hotelu a ručak je organizovan u samoj hali gde će biti odigrane utakmice tako da će dobar deo vremena ekipa provesti „vozajući“ se na relaciji hotel-hala što nije baš uobičajeno za ovakve prilike.

Sve je zapravo poprilično nebitno jer će se ti sitniji problemi zaboraviti onog trenutka kada sudijski par iz Portugalije Marta i Vania Sa označi početak prve utakmice u petak 15.01.2016.godine od 20:00 sati , u kojoj je i formalno i praktično holandski sastav domaćin. Dan kasnije u isto vreme i na istom mestu , (subota 16.01.2016.godine) srpski predstavnik u ovom takmičenju formalno će biti domaćin a u ¼ finale će tim koji u konačnom zbiru ova dva meča bude bolji.

Danijela Ilić,srednji bek Izvora Bukovičke BanjeDanijela Ilić , srednji bek ŽRK Izvor Bukovička Banja" iz Aranđelovca - Foto: Peđa Mirić

Atmosvera u timu Izvora Bukovičke Banje je dobra , jedino brine „gripozno stanje“ najiskusnije Milice Danilović koja je zbog povišene temperature propustila nekoliko poslednjih treninga u Srbiji pred put u Holandiju a „načeta“ po istom pitanju otputovala je u Emen i kapiten Sanja Rajović.

Domaćin je tipiča predstavnik holandske škole rukometa koju smo svi dobro upoznali kroz naastup holandske reptezentacije rukometa na nedavno završenoj svetskoj smotri rukometa za dame gde su se okitile vicešampionskom titulom.

Snažno , brzo ... , sa idejom „trči i pucaj“ u evrokupovima nastupaju i holandske ekipe pa se uz veliki pritisak sa tribina ,i  uvek popunjene  male hale u mestu u kome se ne dešavaju tako često „evropski sportski spektakli“  , očekuje ni malo lak zadatak za ekipu Izvora Bukovičke Banje.

Za kraj, prema informacijama koje stižu iz tabora Šulera drugi meč (u subotu) gledaoci u Srbiji moći će da posmatraju u direktnom televizijskom prenosu na RTV Drenthe -  (http://www.rtvdrenthe.nl/tv) .

Sudeći prema prvim informacijama koje stižu iz Holandije ni Izvor Bukovička Banja neće imati isključivo podršku svjih navijača pored malih ekrana jer se srpski ljubitelji sporta koji žive u tom delu Evrope pripremaju da sa tribina daju podršku ekipi iz srca Šumadije.


Sledeća vest
100 godina Morave
18 .kolo Superliga
Minaqua Vojvodina 30 : 28 Radnički
Sloga 29 : 25 Medicinar
Jagodina 25 : 21 Kikinda
Izvor Bukovička Banja 33 : 32 Kučevo
Naisa 29 : 26 Železničar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izvor Bukovička Banja 18 15 2 1 32
2 Naisa 18 13 1 4 27
3 Radnički 18 12 2 4 26
4 Železničar 18 8 3 7 19
5 Medicinar 18 8 1 9 17
6 Sloga 18 7 1 10 15
7 Jagodina 18 7 0 11 14
8 Kikinda 18 6 0 12 12
9 Kučevo 18 5 0 13 10
10 Minaqua Vojvodina 18 4 0 14 8