XS
SM
MD
LG

ŽKK Kraljevo - "Zorica" iz Togoa oduševila Kraljevčane

Ađur Tosu Afanvubo (25) najnovije je pojačanje ženskog KK Kraljevo novog prvoligaša. U klubu je već mesec dana i već je imala vatreno krštenje na dve utakmice u do sada odigrana tri kola

- U prvom kolu u Kraljevu sa ekipom Radivoj Korać nisam igrala dok se nije sredila administracija. Već u drugom kolu dobila sam priliku da zaigram. Bilo je to u meču sa Radničkim u Kragujevcu. Na terenu sam bila samo tri minuta ali samo odmah osetila pravu timsku atmosferu u novoj sredini - kaže Ađur Tosu.


Na treningu sa trenerom Vujovićem foto: Stole

Već na sledećem meču u Kraljevu sa Vojvodinom minutaža je bila znatno veća. Bilo je i ovacija iz gledališta.

- Čula sam da je u Kraljevu prava košarkaška atmosfera. U to sam se već na prvoj utakmici pred navijačima uverila. Oni zaiosta daju krila igračima. Kako su samo proslavili moje prve poene a bilo ih je četiri - podseća Tosu.

Čelnici kraljevačkog prvoligaša dugo su pratili igru ove mlade košarkašice.

- Ja sam u Srbiji već šest meseci. Trenirala sam u KK Bežanija i za njih sam odigrala nekoliko mečeva. Mislim da su te utakmice bile presudne da budem ovde angažovana. Naime. u Drugoj ligi stranci ne mogu da nastupaju a moj sadašnji klub je najbrže reagovao.

Još uvek je na snazi adaptacija sa saigračicama na samom terenu. Van parketa je druga priča.

- Nadam se da će svaki meč biti pravi izazov i da ću se kompletno uklopiti u novu sredinu. Van terena se lepo družimo poklanja mi se puna pažnja tako da se prijatno osećam što je, takođe, veoma važno - tvrdi simpatična Tosu.

Slučaj je hteo da Kraljevo u dva kola na svom terenu odigra prebestvene mečeve sa ekipama koje su odlične poznanice ove igračice.

- Igrala sam sa Bežanijom dve utakmice, najpre sa Vojvodinom kada sam postigla trideset poena a zatim i sa KK Radivoj Korać gde sam zabeležila pet poena manje. To mi je nekako ostalo u lepoj uspomeni.

Naravno, da ova košarkašica iz Togoa ima i planove u daljoj karijeri.

- Sada je na prvom mestu klub u kome igram. Pričali su mi da je Kraljevo već bilo u elitnoj ligi i da su posle toga poduže igrali u nižem rangu. Moja je želja da dam doprinos da se izbori što bolji plasman odnosno da se sačuva ovaj rang - rekla je na kraju Ađur Tosu Afanvubo koju igračice iz milošte zovu Zorica.

 

CIMERKE

Simpatična Tosu za sustanarku ima kadetsku reprezentativku Srbije Kristinu Arsenić.

- Sa Kristinom se najviše družim ali su mi veoma drage i dobre su mi drugarice sve igračice iz ekipe - kaže.

STRANCI

Pored Ađur Tosu u ŽKK Kraljevo pored košarkašica iz grada na Ibru nastupaju već pomenuta Kristina Arsenić, zatim Jelena Jozić iz Bora, Marina Ristić iz Beograda i Marijana Paunović iz Čačka.

PREDISPOZICIJE

Poseduje sve ono što je karakteristika dobre košarkašice. Skočna je, prodorna ima jak prvi korak i uz to besprekorno obavlja zadatke u odbrani - kaže trener Igor Vujović.

Tosu pojačanje ŽKK Kraljevo


Vojvodina 74 : 79 Novosadska ŽKA
Spartak 74 : 60 Šumadija
Vrbas Medela 74 : 53 Student
Bor 46 : 74 Vršac
Kraljevo 59 : 69 Crvena zvezda
Radnički 55 : 87 Radivoj Korać
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Radivoj Korać 22 22 0 44
2 Crvena zvezda 22 17 5 39
3 Vrbas Medela 22 15 7 37
4 Vršac 22 14 8 36
5 Kraljevo 22 14 8 36
6 Student 22 11 11 33
7 Spartak 22 11 11 33
8 Novosadska ŽKA 22 8 14 30
9 Vojvodina 22 7 15 29
10 Šumadija 22 7 15 29
11 Radnički 22 6 16 28
12 Bor (-1) 22 0 22 21