XS
SM
MD
LG

OFK Varna pregazila nemoćnog suseda

Na odlično pripremljenom terenu i idelanim uslovima za igru, odigrana je prava prvenstvena utakmica u kojoj su domaći demonstrirali silu nad indisponiranim gostom.


Već u uvodnim minutima poletna ekipa OFK Varne dala do znanja gostima da nemaju čemu da se nadaju, od prvog minuta krenuli su u totalnu ofanzivu. Viđena je dopadljiva igra mladih momak i prevelika želja za pobedom. Igrao se petnaesti minut kada je kapiten Lukić idealno centriarao iz prekida, a Đorđe Đurić samo zakačio loptu i prosledio je u mrežu za erupciju oduševljenja domaćina. Nastavile su da se ređaju šanse kao na traci, igralo se samo na jedan gol, gostujući. Igrao se dvadeseti minut, kada je napadač Varne, Pavić izašao je oči u oči sa golmanom Rajčićem  i bio za malo neprecizan, šutirao je pored gola na idealnu asistenciu Darka Ilića. Gosti jednostavno nisu imali odgovor na mnogo agilniju i agresivniju igru Varnjana. Trideseti minut - 2:0. Ponovo  akcija Ilić-Pavić, ali ovaj put lagana egzekucija Pavića. Do poluvremena još par zrelih šansi za domaćina dok gosti nisu ozbiljnije pripretili golmanu Tatomiroviću, ništa vredno pomena osim par kornera, tako da se na poluvreme otišlo sa rezultatom od 2:0 za OFK Varnu.

Početkom drugog poluvremena, domaći igrači su se nesvesno povukli nazad, verovatno zadovljni rezultatom iz prvog poluvremena. Igralo se uglavnom na sredini, igrači Mladosti iz Slatine pokušavali su dugim loptama Isakovića i Željka Jovanović, ali su domaći defanzivci Željko Lukić i Nebojša Pupovac, potpomognuti defanzivnim veznim Marićem lako izlazili kao pobednici iz vazdušnih duela sa Milovanovićem i Vićentićem. Taman kad su gosti pomislili da mogu do časnog poraza, na scenu je stupio kapiten Lukić koji maestralno reagovao na odloženu loptu Đurića i spoljnim delom kopačke poslao loptu preko golmana u suprotan ugoa gola - neodbranjivo! Pao je moral gostujućem golmanu Rajčiću, što je na najbolji način iskoristio drugi Lukić iz domaće ekipe - Željko, šutnuvši sa tridesetpet metara i postigavši gol kroz noge. Isfrustrirani gosti posezali su nepopularnim stvarima u nastavku, nemoćni Veca Vićentić udario je laktom u predelu oka neiskusnog Maleševića, što je promaklo danas odličnom sudiji Filipu Vićentič, ali je taj potez razjario igrača domaćih Marića, koji ishitreno reaguje guranjem igrača Slatine Vićentića, i dobija drugi žuti karton u sedamdesetom minutu. Iako je Varna igrala sa igračem manje punih dvadeset minuta, njihov gol nije bio ugrožen ni u jednom trenutku čak su bili bolji rival i sa deset igrača, u tom delu igre isticali su se rezervista domaćih Janjić i danas neuhvatljivi Jovan Stojiljković.

Na kraju i više nego zaslužena pobeda dečaka iz Varne, gosti treba da budu srećni što nisu primili bar još tri gola. Ovo im je bilo za nauk da ubuduće ne prete nikom iz "prazne puške".


Volujac 1 : 0 Bojić
Grušić 0 : 4 Pocerina
OFK Varna 4 : 0 Mladost (S)
Maovi MH 0 : 3 Šipurske livade
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Varna 2 2 0 0 6
2 Pocerina 2 2 0 0 6
3 Šipurske livade 2 1 0 1 3
4 Maovi MH 2 1 0 1 3
5 Mladost (S) 2 1 0 1 3
6 Volujac 2 1 0 1 3
7 Bojić 2 0 0 2 0
8 Grušić 2 0 0 2 0