XS
SM
MD
LG

Spalević srušio Sarajevo

Fudbaleri Slavije slavili su danas u komšijskom derbiju protiv Sarajeva sa 1:0. Gol odluke postigao je Darko Spalević u prvoj minuti nadoknade.

Jedanaesti duel u Istočnom Sarajevu između velikih komšijskih rivala ponudio je u prvom poluvremenu jednu kvalitetnu i borbenu fudbalsku predstavu. Zapretila je prvo Slavija. Već u trećoj minuti, Branislav Arsenijević je centrirao sa desne strane, a loptu koja je išla u okvir gola, krajnjim naporom je Matej Delač izbacio u korner. Nakon tog udarca iz ugla Bojan Marković je šutirao glavom preko gola.

Deset minuta posle toga, povratnik u plavo beli dres, Nemanja Pušara, je probio po desnoj strani odbranu Sarajeva, i šutirao, ali je Matej Delač ovaj put bio dosta sigurniji.  Tada se probudila i gostujuća ekipa, koja je nekako rastrzano igrala čitavo prvo poluvreme. Benko je prošao po levoj srani, i uposlio Ševka Okića, a njegov šut je ostao na prečki već savladanog Lučića.  Nakon te prilike poslije jedne uhvaćene lopte Lučića, Leon Benko bez ikakve potrebe udara kapitena Slavije, i dobija žuti karton. Pritrčali su odmah svi ostali fudbaleri na terenu, a u gužvi  Darko Spalević je dobio žuti karton.

Od tada ponovo je terenom gospodarila Slavija.  Kao nekada u stara vremena, dok su prvi put igrali u Slaviji, Branislav Arsenijević je sjajnom loptom pronašao Darka Spalevića koji je utrčao između dva napadača, ali je klizav teren učinio svoje, i napadač „Sokolova“ nije uspeo da je prihvati na pravi način.

Da Slavija želi aktivnije igrati prema napred potvrdio je Stefan Barić u 38. minutu. Zadavao je on celim tokom prvog poluvremena glavobolje Puzigaći i Tatomiroviću svojom brzinom, a onda je pobegao, međutim šutirao pored gola.

Samo minutu kasnije Sarajevo opet preti. Bojan Puzigaća je šutirao preko glave u nadi da iznenadi Lučića, međutim oprezan je kapiten Slavije i izbacuje loptu u korner.

I onda dva puta Stefan Barić ponovo zadaje probleme odbrani Sarajeva. U 43. minutu Stefan Barić je prošao po strani, predriblao Puzigaću i Tatomirovića, a neko ipak uspeva da dotakne taj udarac i lopta odlazi tik pored gola. Samo minutu kasnije ponovo ispada cela odbrana Sarajeva nakon prodora Barića, on odigrava povratnu za Nemanju Pušaru, koji odlično šutira uz samu stativu, ali Delač uspeva da izvadi taj udarac i odbaci je u korner. Posle tog kornera Slavija dobija i aut. Ubacio je Arsenijević, Bojan Marković „preglavao“ loptu do Darka Spalevića koji postiže drugi gol u sezoni u dresu Slavije.

Drugo poluvreme počelo je potpunom ofanzivom aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine. Očekivalo se to, međutim utisak je da se ekipa Darka Vojvodića i previše povukla prema svome golu. Ipak iz te ofanzive nije uspela da se izrodi neka veća prilika dugo vremena. Tek jedan pokušaj Leona Benka u 49. minutu. Zagradio se on na ivici kaznenog prostora, okružen trojicom defanzivaca Slavije, i šutirao, a lopta otišla u korner, posle kog nije bilo opasnosti po gol Lučića.

Strelac jedinog gola na utakmici, Darko Spalević zaradio je u 55. minutu crveni karton. Imao je on već žuti iz prvog poluvremena zbog pomenute gužve nakon bespotrebnog udaranja Mladena Lučića od strane Benka, a sada je u nameri da preseče pas u odbrani Sarajeva odigrao rukom, i Dragan Skakić nije imao dileme, bio je to crveni karton.

Sve do 68. Minute nije bilo većih prilika na utakmici. A onda bravura Mladena Lučića. Odigralo je Sarajevo sjajnu akciju. Almir Bekić je odigrao sjajno po levoj strani, i ubacio u petarac gdje je loptu sačekao Ševko Okić da je prosledi u mrežu, ali to nije dao kapiten Slavije. Bravuroznom paradom je sprečio da sudija Dragan Skakić pokaže na centar.

I onda 84. minuta prilika da se reši meč. Ivan Jovanović je bio borben, gurnuo loptu do Simovića, a Tatomirović uspeo da u poslednji trenutak izbaci u korner. Iz tog kornera, najviši u skoku je bio Ivan Jovanović, međutim njegov šut sa gol linije izbacuje Radovac.

Uspevala je Slavija da odoli napadima Sarajeva sve do posljednnje minute. Disciplinovano su oni odigrali, i nisu dozvolili „bordo“ timu da priđu ozbiljnije golu Lučića. Na kraju sa igračem su hrabro odigrali, i apsolutno zasluženo slavili pobedu

SLAVIJA – SARAJEVO  1:0  (1:0)
SRC „Slavija“
Gledalaca:  1500
Sudija: Goran Paradžik
Žuti kartoni: Spalević (Slavija), Benko, Al. Bekić (Sarajevo)
Strijelci: Spalević 45+1
Crveni karton: Spalević (drugi žuti,Slavija) 55

SLAVIJA: Lučić, Ristić, Spalević, Grujičić, N. Pušara ( od 61. Jovanović), Vejnović (od 80. Simović) Čomor, Arsenijević, Barić (od 86. Berjan), Marković, Kartal  Trener: Darko Vojvodić

SARAJEVO: Delač, Barić, Kovačević, Am.Bekić (od 56. Velkoski), Okić, Tatomirović, Stepanov, Bekić, Benko, Puzigaća (od 66. Duljević), Radovac  Trener: Dženan Uščuplić

Darko Spalević


Široki Brijeg 5 : 0 Radnik
Borac 2 : 2 Vitez
Slavija 1 : 1 Željezničar
Rudar 4 : 0 Velež
Čelik 1 : 0 Mladost
Zrinjski 2 : 1 Sloboda
Sarajevo 1 : 3 Olimpic
Travnik 4 : 2 Drina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 30 21 6 3 69
2 Sloboda 30 19 5 6 62
3 Široki Brijeg 30 18 7 5 61
4 Sarajevo 30 18 3 9 57
5 Željezničar 30 16 7 7 55
6 Čelik 30 12 10 8 46
7 Radnik 30 13 6 11 45
8 Mladost 30 10 9 11 39
9 Olimpic 30 11 6 13 39
10 Vitez 30 11 6 13 39
11 Borac 30 10 6 14 36
12 Slavija 30 8 11 11 35
13 Travnik 30 8 5 17 29
14 Rudar 30 5 10 15 25
15 Drina 30 7 1 22 22
16 Velež 30 1 6 23 9