XS
SM
MD
LG

Aleksinac: Overili "vizu" za finale OSIS-a
I ove godine Opštinska organizacija za turizam i sport (OTIS) organizovala je sportska takmičenja u okviru Olimpijskih seoskih igara Srbije na kojima su se mladi iz seoskih mesnih zajednica nadmetali u narodnom višeboju, nadvlačenju konopca, malom fudbalu, basketu, odbojci, šahu, stonom tenisu, streljaštvu i pikadu. Pobednici u svakoj od disciplina overili su „vizu“ za republičko finale OSIS-a, 19. septembra u Novom Selu kod Vrnjačke Banje.


- Interesovanje seoskih sportista za učešće u ovoj tradicionalnoj akciji bilo je na nivou prethodnih godina. Učestovovalo je preko 500 uglavnom mlađih takmičara iz 20 mesnih zajednica, kaže Goran Nikolov, koordinator OTIS-a za sport. U nadvlačenju konopca u finalu ekipa Vakupa sa 2:1 savladala je predstavnike Vukašinovca. I u narodnom višeboju, koji inače obuhvata takmičenja u skoku u dalj iz mesta i na poligonu spretnosti kao i bacanje kamena s ramena, ekipa Vukašinovca je poražena od takmičara iz Loćike. Od pojedinaca u skoku u dalj najbolji rezultat zabeležio je Goran Ilić iz pobedničke ekipe sa skokom od 2,50 metra, njegov drug iz ekipe Marko Rašić bacio je kamen 810 centimetara, dok je na poligonu spretnosti najbrži bio Stefan Andrejević iz Vukašinovca (17,70 sekundi). Takmičenje u malom fudbalu još jednom je potvdilo veliku popularnost ove igre u aleksinačkom kraju. Nadmetalo se 15 timova, a titulu pobednika osvojila je ekipa Aleksinačkog Rudnika. Rudničani su trijumfovali i u šahu pošto su u finalu ubedljivo savladali predstavnike Kormana sa 4:0. U odbojci su se takmičile tri ženske i tri muške ekipe.

U ženskoj konkurenciji slavila je ekipa Žitkovca, a u muškoj su trijumfovali predstavnici Loćike. Loćičani su bili bez premca i u basketu. U streljaštvu u obe konkurencije pobedile su ekipe iz Velikog Drenovca. Najbolji pojedinačni rezultat u konkurenciji žena zabeležila je Anita Krstić iz ovog sela sa 65 krugova, a među muškarcima Nikola Jeremić iz Loćike koji je „ubio“ dva kruga više. Muška ekipa Kormana bila je najbolja u stonom tenisu, a u pikadu u ženskoj konkurenciji pobedila je ekipa Draževca dok su u muškoj konkurenciji slavili takmičari iz Bankovca. Od pojedinaca najbolje rezultate ostvarili su Ana Stojanović iz Bankovca sa 81 krugom i Bojan Stamenković iz Loćike sa 109 krugova.

Sledeća vest
Derbi kraj Tise