XS
SM
MD
LG

Slavija trijumfovala na Koševu

Fudbaleri Slavije ostvarili su pobjedu u utakmici 4. kola Premijer lige BiH na gostovanju kod Olimpica. Ekipa Duška Petrovića je sa 3:2 bila bolja od „Vukova“ i na taj tačin zabilježila prvu pobjedu sezone.

Važnost utakmice za obje ekipe dovela je do toga da obje ekipe počnu utakmicu u jednom grču, sa puno grešaka na sredini terena. Tome je kumovala i kiša koja je počela pred početak utakmice, pa su igrači imali dosta poteškoća sa kontrolom lopte.

Branislav Arsenijević (žuti dres)



Slavija je prva priprijetila. Već u prvoj minuti Bojan Regoje je napravio oštar prekršaj na nekih trideset metara i odmah zaradio žuti karton. Iz tog slobodnog Marko Ristić je snažno šutirao, a lopta zakačila igrača u veznom redu, i otišla u korner. Uzvratili su domaći sedam minuta kasnije. Predrag Videkanić je probio po lijevoj strani, ubacio za Hadžića na sedam metara, ali napadač „Vukova“ sam kao duh šutira pored gola.

U 15. Minutu Damir Rovčanin nije znao za izgubljenu loptu. Ganjao je on odbranu do korner zastavice, oduzeo loptu, i krenuo ka golu, a lopta otklonila opasnost.

Olimpic je u vođstvo stigao u 16. minutu. Loptu je prihvatio Stefan Figueiredo i šutirao sa više od 25 metara. Mladen Lučić se ispružio koliko je mogao ali je taj šut bio neobranjiv. Sve do 31. minute nije bilo većih uzbuđenja u ovom meču. Tada je Darko Spalević prihvatio loptu na trideset metara, povukao je napred i šutirao. Lopta se od Bogićevića odbila, i preskočila golmana Fejzića.

Deset minuta kasnije nova prilika za Slaviju. Vrlo agilni Stefan Barić je odigrao dupli pas i krenuo ka kaznenom prostoru, ali je ipak uputio previše mlak centaršut, i odbrana je otklonila opasnost.

Drugo poluvreme opet Olimpic otvara prilikom. Hadžić je ubacio sa lijeve strane, a vrlo loši Pandža se nije snašao i Kartal je izbacio loptu u korner.

Samo minutu kasnije „Sokolovi“ su poveli sa 2:1. Barić je razmijenio dupli pas sa Vejnovićem i po desnoj strani krenuo ka golu, i zakucao loptu u mrežu Fejzića. Tada su tek proigrali „Vukovi“. Mahir Karić se našao u sjajnoj šansi. Nanizao je nekoliko fudbalera Slavije, ai šutirao visoko preko gola.

I onda Olimpic stiže do gola. Situacija koja je izazvala salvu osmijeha na tribinama među navijačima obje ekipe. Antoni Bandić je svirao jedanaesterac za Olimpic u 66. minutu, i svi su rekli prestrogo. Veldin Muharemović je bio siguran realizator, iako je Mladen Lučić bio na toj lopti. Muharemović je donio živost u igru Slavije, i samo par minuta kasnije našao se u novoj šansi. Pao je on na zemlju, i šutirao sa zemlje a Lučić krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Po drugi put u vođstvo Slavija stiže u 73. Minutu. Korner je izveo Damir Rovčanin, a naizgled čistu loptu ispustio je golman Olimpica, Fejzić, i na nju je naletio Nemanja Vejnović koji je zakucava u mrežu.

Velika prilika za Slaviju bila je u 85. minutu. Barić je proletio po desnoj strani, uposlio Spalevića kao na tacni, ali iskusni fubaler se ovaj put nije snašao i promašio je stopostotnu šansu.

I onda u 90. Minutu ponovo Antoni Bandić stupa na scenu. Ponovo svira penal za Olimpic. Ovaj put zbog navodnog prekršaja nad Regojom. Ovaj put Muharemović je šutirao pored gola, i tako na neki način „spasao“ sudiju Bandića. Ponovo je to izazvalo salvu smijeha na tribinama, ali ovaj put jedan od najiskusnijih u redovima Olimpica promašujepenal.

Do kraja utakmice Slavija je održala prednost, i na kraju možemo reći sasvim zasluženo ostvarila pobjeu u utakmici 4. kola Premijer lige BiH, prvu u ovoj sezoni.

OLIMPIC – SLAVIJA2:3 (1:1)
Stadion: Asim Ferhatović Hase, Sarajevo
Gledalaca: 50
Sudija: Antoni Bandić (Grude) 5
Žuti kartoni:Regoje, Muharemović (Olimpic), Vejnović ,Barić, Lučić, Marković, Rovčanin, Zeba(Slavija)
Strijelci: Figueiredo 16, Muharemović 67 (Olimpic), Spalević 31, Barić 51, Vejnović 73 (Slavija)

OLIMPIC: Fejzić, Imamović , Regoje , Pandža (od 62. Muharemović), Smajić , Karić , Bogićević , Videkanić (od 75. Hugo), Handžić , Figueiredo (od 64. Raščić), Hadžić Trener: Mirza Varešanović

SLAVIJA: Lučić, Ristić , Marković , Kartal, Arsenijević , Vejnović (od 82. Hasković), Čomor , Rovčanin (od 90. Pervan), Barić (od 89. Simović), Zeba , Spalević Trener: Duško Petrović

Igrač utakmice: Nemanja Vejnović (Slavija) .

 


Široki Brijeg 1 : 1 Željezničar
Velež 0 : 1 Vitez
Mladost 0 : 0 Radnik
Sloboda 1 : 1 Borac
Olimpic 2 : 3 Slavija
Drina 4 : 1 Rudar
Travnik 3 : 2 Čelik
Sarajevo 0 : 1 Zrinjski
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 4 4 0 0 12
2 Radnik 4 2 2 0 8
3 Široki Brijeg 4 2 1 1 7
4 Čelik 4 2 1 1 7
5 Sloboda 4 2 1 1 7
6 Sarajevo 4 2 0 2 6
7 Borac 4 1 3 0 6
8 Travnik 4 2 0 2 6
9 Slavija 4 1 2 1 5
10 Rudar 4 1 1 2 4
11 Željezničar 4 1 1 2 4
12 Velež 4 0 3 1 3
13 Mladost 4 0 3 1 3
14 Drina 4 1 0 3 3
15 Vitez 4 1 0 3 3
16 Olimpic 4 0 2 2 2