XS
SM
MD
LG
16.02.2010 A.Daišević

Siguran trijumf u Ljigu

Kraljevački odbojkaši su izvršili uspešno prestrojavanje sa evropskog na domaći teren. Posle eliminacije iz Čelndž Kupa Ribnica je na teškom gostovanju u Ljigu slavila protiv domaćeg Spartaka, zadržala željenu petu poziciju i posle dugo vremena ostvarila trijumf u gostima.
- Leži nam Spartak. Jedino smo njih pobedili u regularnom delu lige oba puta,a zanimljivo da nam je ovo drugi prvenstveni trijumf u gostima ove sezone. Poslednji put smo slavili takođe u Ljigu, još jesenas, pa sada ponovo. Naravno, tu ne računam pobede na gostovanjima u Evropi i u Kupu protiv Partizana. Dakle, trebao nam je ovakav meč i ova pobeda - rezonuje Mirko Radević kapiten Ribnice i najbolji pojedinac utakmice u Ljigu.

Prethodna dva meča sa Ljižanima završena su posle pet setova. Mirisalo je i u trećem odmeravanju snaga da će biti maraton?
- Dva seta su odigrana na razliku, nismo u tim trenutcima igrali onako kako možemo, ali je i to bilo dovoljno za egal 1:1. Kada smo dodali gas, kada smo stvari na terenu postavili kako treba videla se prava razlika u kvalitetu dva tima, dobili smo sigurno dva seta i stigli do nova tri boda. Ove sezone smo višđe puta pokazali da možemo svakoga da pobedimo i od svakoga da izgubimo. Na žalost, te oscilacije su nas koštale plasmana u plej of,a bile su uočljive i na gostovanju u Ljigu. Ipak, po matrici evropskih mečeva "kada je teško odigraj najbolje" na vreme smo se trgli i našoj pobedi nema zamerke.

Posle tri kola mini lige stvari su postale poznate. Ribnica i Mladi Radnik ne mogu ispod šestog mesta, Ljižani idu u baraž, Smederevo gubi superligaški status?
- Pobedama u ovom kolu Mladi Radnik i mi smo tako postavili stvari, mada je i pre starta mini lige bilo jasno da ćemo u međusobnim duelima sa Požarevljanima odlučiti ko će biti peti na kraju sezone. U prethodna tri kola mini lige zabeležili smo sve pobede, osvojili osam bodova i ako se zna da smo imali i teška međunarodna iskušenja možemo biti zadovoljni. Požarevljani su nam u Kraljevu otkinuli bod, ali verujem da mi na njihovom parketu možemo do celog plena. Ribnica zaslužje da bude peta i to moramo ostvariti na terenu.

Pre gostovanja u Požarevcu sledi utakmica u Smederevu,a potom i dvonedeljna pauza?

- Verujem da ćemo sada pobediti u Smederevu i vratiti dug za poraz u prvom kolu prvenstva koji nas je mnogo koštao. Pauzi se i ne radujemo, mislim da su klubovi koji igraju ovu mini ligu mogli da odigraju svoje utakmice bez obzira na Kup. Bezrazložno se produžava prvenstvo, u pitanju su samo dva kola, ali šta je tu je. Imaćemo više vremena da se pripremimo za derbi u Požarevcu - zaključuje Mirko Radević kapiten kraljevačke Ribnice.


6 .kolo Mini liga 5-8
Smederevo 0 : 3 Mladi radnik
Ribnica 3 : 1 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ribnica 20 12 0 8 34
2 Mladi radnik 20 9 0 11 30
3 Spartak 20 4 0 16 14
4 Smederevo 20 3 0 17 10