XS
SM
MD
LG

Dobar vaterpolo u Kruševcu, Srbija bez poraza ide u Bergamo

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je završila ligaški deo Svetske lige, pošto je u utorak, pred raspoloženom publikom u Kruševcu, u posledenjem kolu grupe B pobedila selekciju Rusije sa 11:10 (2:3, 4:1, 2:2, 3:4). – Drago mi je da smo Kruševljanima poklonili pobedu – rekao je selektor Dejan Savić.

Srpski vaterpolisti su već ranije obezbedili učešće na završnom turniru u Italiji, ali su uprkos tome maksimalno angažovano odigrali utakmicu i opravdali ulogu favorita. Na zadovoljstvo brojne kruševačke publike koja im je sve vreme pružala maksimalnu podršku, pokazavši da se itekako razume u ovaj sport.

Rusi su ozbiljno ušli u meč i prvu četvrtinu rešili u svoju korist sa 3:2. Posle toga se evropski prvak razigrao i dobio drugi deo meča s 4:1. U trećoj četvrtini su se reprezentacije smenjivale u davanju golova (2:2), a da će pobeda pripasti našima bilo je jasno na početku poslednje četvrtine kada je Srbija povela s 10:6, pa 11:7. Do kraja utakmice gosti su samo ublažili poraz.

Naš tim je igrao bez nekoliko standardnih reprezentativaca (D. Pijetlović, Prlainović, a uoči ovog meča se povredio Nikić). Njihove zamene su odlično obavile svoj posao. U svakom slučaju, izabranici Dejana Savića ostavili su odličan utisak.

- Drago mi je da smo Kruševljanima poklonili pobedu. Odlična atmosfrera, imali smo određenih problema sa povredama, igrali smo sa jednim centrom, bez Rađena… I to je poučno za nas. Ispunili smo prvi deo cilja. Sada nam predstoji da u Bergamu probamo da osvojimo prvo mesto - rekao je Dejan Savić.

Velika borba u bazenu


Inače, izabranici Dejana Savića prethodno su bili bolji od Španije u Nišu (9:1) i Madridu (15:9), Nemačke u Hamburgu (19:10) i Kragujevcu (14:8) i Rusije u Astrahanju (17:8). Srbija je branilac trofeja Svetske lige, a ovogodišnje takmičenje ima poseban značaj pošto će pobednik izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.


Završni turnir Svetske lige biće održan od 23. do 28. juna u italijanskom gradu Bergamu., a pobednik će obezbediti direktnu vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Inače na prepunim tribinama u Kruševcu navijači su često skandirali Srbija, Rusija braća do veka  a izrazili su podršku i budućoj vojnoj paradi u Moskvi.

SRBIJA – RUSIJA 11:10 (2:3, 4:1, 2:2,3:4)

Bazen: SC Rasina. Gledalaca: 1.100. Sudije: Adžić (Crna Gora), Van Hems (Francuska). Igrač više: Srbija 7 (5) Rusija 8 (5). Peterci: Srbija 1 (1) Rusija 1 (0)

Srbija: G.Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović 1, Ćuk 1, Manojlović, Jakšić 2, Aleksić 1, Rađen, Filipović 2, Stojanović 1, S. Mitrović 2, B. Mitrović. Selektor: Savić.

Rusija: Antonov, Bugajčuk, Odincev, Buhkov 2, Zinatulin, Ašajev, Timakov 3, Nagajev 3, Stepanjuk, Kolod, Antipov 1, Suškov 1, Ivanov. Selektor: Šagajev.

 
Foto galerija Rade Bradić

Selektor Savić prezadovoljan dosadašnjim učešćem u Svetskoj ligi

Transparent sve govori

Najbolji na svetu Filip Filipović

Dolazak navijača Srbska Čast

Naši reprezentativci, idemo u Rio

Detalj sa meča

Pune tribine Kruševačkog bazena