XS
SM
MD
LG

OLV : Penal u nadoknadi razljutio goste,a domaćinima doneo nove bodove

Razočarani i uvređeni , omladinci Kabela napustili su teren gradskog stadiona,po završetku ovoga susreta u Somboru, gde su poraženi od odgovarajuće ekipe domaćina rezultatom 4:3. Nebi toliko bilo gneva gostiju, za ovaj poraz mladih novosađana, da sudija utakmice, Negoslav Bošković iz Sombora, nije dosudio najstožiju kaznu za domaćine u sudijskoj nadoknadi, kod rezultata 3:3.Njihova ljutnja na sudiju ostaje, jer penal uvek može biti diskutabilan, pogotovu u nadoknadi vremena, pa tako i ovaj kod kontakta jednog njihovog odbrambenog igrača i napadača Kozline iz ekipe domaćina, u šesnaestercu gostiju. Burno su reagovali gostujući fudbaleri i njihov trener po završetku utakmice u verbalnom dijalogu sa glavnim arbitrom ovoga meča, koji je imao čudne obrte rezultata.

Domaćini su najpre poveli sa 2:0, gosti ublažili prednost pred kraj poluvremena,a u nastavku susreta, izjednačili i poveli sa 2:3, da bi domaćin izjednačio, i na kraju, penalom rešio pobednika. Krenimo redom. Već u trećem minutu, domaćini iz dva poteza dolaze do 1:0. Golman Bulović degažira daleko prema golu gostiju, i Pajčin u jednom skoku, i želji da vrati loptu istrčalom golmanu Sakiću, vara i lobuje istog, za prvo vođstvo Radničkog. U 29 minuti, na jednu loptu dobro naleće Zorica, i još boljim i preciznim šutom povisuje na 2:0. Dva minuta pred odlazak na odmor, krivo postavljena odbrana domaćina dozvoljava da se centarfor gostiju Dušan Ponorac ušeta u prazan prostor, i klizeći pogađa nezaštićenu mrežu. Po igri i ponašanju gostiju, nije se moglo primetiti da ih je uzdrmalo vođstvo domaćina,a početkom drugoga dela počela je bolja igra fudbalera Kabela i u 52 minuti , Đurić je dobro primio loptu i neometan je šalje na pravo mesto. Ovaj period dobre igre novosađana, kruniše se vođstvom za 2:3,a strelac je ponovo bio Aleksandar Đurić . Fudbaleri domaćina padaju u formi, slabo atakuju na gol Kabela, i činilo se da će ovaj meč izgubiti. Verovatno je istog mišljenja bio i trener gostiju, Filipović, koji vrši izmene igrača , i uvodi sve raspoloživo sa klupe, što ga je možda i koštalo poraza. Međutim, jedna akcija u 83 minuti ka golu gostiju, završava tako što se iz jedne gužve Radeka najbolje snašao i loptu uputio na pravo mesto, za radost domaćina, jer se u tom momentu činilo da je ekipa somboraca spasila bod,a ni gostima nije loše da odigraju remi na tuđem terenu. Ipak, odluka pada u 90+2 minutu, kada je jedan brzi prodor robusnog Kozline, zaustavljen u šesnaestercu, što je Bošković okarakterisao za najstrožiju kaznu, a Čuljak udarac sa kreča pretvara u pobedu, i donosi radost svojoi ekipi.

Borbena i kvalitetna utakmica, sa dosta rezultatskog obrta, odigrana je u fer i sportskoj borbi obeju ekipa , bez grube igre i prekršaja, pa nije ni bilo prilike da neko od aktera zaradi javnu opomenu. Šteta je samo što se po lepom , sunčanom vremenu nije našlo više od dvadesetak navijača na tribinama Gradskog stadiona.

Omladinska Liga Vojvodine

RADNIČKI(S) : KABEL 4:3 (2:1)

Sombor, 22. Marta 2015. Gradski stadion. Gledalaca 20. Sudija Bošković, sa pomoćnicima Halerom i Lukićem. Delegat Karačoni (svi iz Sombora). Strelci Pajčin (autogol) u 3, Zorica u 29, Radeka u 83 i Čuljak u 90+2 (penal) za Radnički, a Ponorac u 43 i Đurić u 52 i 76 za Kabel . Kartona nije bilo. Igrač utakmice Đurić( Kabel.)

RADNIČKI : Bulović, Lukić, Repaja, Sladojević, Čuljak,Macura, Vemić, Zorica(Čičovački), Radeka, Kozlina, Dulić.

KABEL : Sakić (Đenisić), Ivanišević (Cvijić), Bogdanović, Marić, Gatarić (Lončarić), Pajčin, Đurić(Goganović), Nježić(Ostojić), Ponorac(Šoronja) Petković Bogdanić (Majdevac).

Trenutak odluke : Čuljak sa penala stavlja tačku na pobedu omladinaca Radničkog

 

(ostale  fotografije sa ovoga meča  - Link)