XS
SM
MD
LG

Jahorina domaćin Fis trke

Olimpijska Jahorina će u subotu i nedelju biti domaćin Fis Kup Jahorina 2014. Ovo skijaško nadmetanje održava se već više od četiri decenije,i samo tokom ratnih dejstava u BiH nije bilo  takmičenja. Organizator, i ove godine kao i prethodnih, je Planinarsko smučarsko društvo Jahorina Pale.

Foto: wikipedia.org

- Takmičenje će se održati na stazi Prača,a u subotu je na programu velaslalom,dok je dan kasnije slalom. Moram podvući da smo, kao organizatori, učinili ogroman napor- zajedno sa Olimpijskim centrom Jahorina da uslovi na stazi budu idealni. Čak nećemo ni zatvarati taj deo planine za skijaše rekreativce. Oni će mrežom biti odvojeni od takmičara i moći će uživati u skijanju,ali i gledanju trke, rekao nam je Radenko Pekić, predsednik PSD Jahorina.

Na ovom takmičenju pojaviće se 48 skijašica i skijaša iz Holandije, Norveške, Irske, Grčke, Švajcarske, Turske, Češke, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Najbolji sa Fis bodovima je Bugarin Nikola Cungar,a očekuje se da on vodi veliku bitku za poziciju jedan sa Markom Rudićem i Igorom Lajkertom, predstavnicima Bosne i Hercegovine, te reprezentativcem Strahinjom Stanišićem.

Ovogoidšnja FIS trka Kup Jahorine proteći će bez najbolje bh smučarke Žane Novaković. Ona je nakon nastupa u Biver Kriku na Svetskom šampionatu ostala u Kanadi i neće se pojaviti na Jahori