XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Ilija Ostojić pobednik turnira u Feketiću!

FEKETIĆ, 13. januar (Indfo centar).- Ilija Ostojić mladi kuglaš Vrbasa osvojio je prvo mesto na revijalnom turniru „Kugla posle 30 godina“ na kuglani sa jednom stazom u Feketiću!

Ilija Ostojić je u finalu sjajno odigrao, postavio rekord turnira od 61 čunj i savladao Milana Ostojića kuglaša Crvene zvezde inače predsednika Disciplinske komisije Kuglaškog saveza Srbije koji je srušio 44 čunja.

Bronzu osvojio Vojko Pavlović, selektor juniorske reprezentacij Srbije trostrukih prvaka sveta, ujedno i generaln sekretar KSS, koji je imao najbolji rezultat u polufinalu od 45 čunjeva. Četvrti je bio Željko Radvanji iz Vrbasa. U prvom polufinalu Ilija Ostojić je eliminisao Pavlovića (59:45), a Milan Ostojić Radvanjija (49:41).

U ženskoj kokurenciji slavila je Eva Skenderović sa 43 čunja, druga je bila Marina Jokić sa 41 čunjem. Ukupno je igralo 45 kuglašica i kuglaša.

U konkurenciji ekipa, prvo mesto pripalo je Vrbasu sa 190 čunjeva (I. Ostojić 47, Radvanji 55, Budai 43, Janković 45). Drugi je, zbog boljeg čišćenja, subotički Promostar sa 183 čunja (Kerečki 53, Elor 44, Hajnčuk 45, Marina Jokić 41) dok je treći slekecija Kuglaškog saveza Srbije takođe sa 183 čunja (Pavlović 46, M. Ostojić 49, Vilmoš Zavarko 45, Eva Skenderović 43). Ukupno je bilo 14 ekipa sa po četiri igrača. Igralo se pet hitaca u pune i pet u „čišćenje“

Turnir su organizovali vredni kuglaški radnici iz Feketića na stazi proizvođača „Funk“ koju je Kuglaški savez Srbije prvo montirao na Sajmu sporta prošle godine a zatim je prebačena u Feketić u objekat koji je potpuno spreman da primi četiri staze!

- Ovaj turnrir će ući u anale srpskog kulanja kao prvi i jedini do sada koji je odigran na jednoj stazi – rekao je predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović.- Bio je revijalnog karaktera, uz sjajno druženje a sve je obradovao najbolji kuglaš sveta Vilmoša Zavarka koji je došao da uveliča slavlje sjajnih domaćina iz Feketića. Bilo je mnogo mladih igrača, ali i onih starijih, uz nekoliko odličnih rezultata posebno Ilije Ostojić koji je još kadet a oborio je u deset hitaca sjajan 61 čunj i postavio prvi rekord turnira.

Više od igre bilo je važno – druženje u sjajanoj atmosferi. Publika je aktivno učestvovala, dobacivala, hvalila i kudila, komentarisala obime strukova i stil, čuli su se i šaljivi komentari da je najbolji kuglaš sveta Vilmoš Zavarko „upropastio tim“ sa samo 45 čunjeva, Vojko Pavlovića je strogi ali pravični sudija Pjer Koprivica kaznio „žutim koturom selotejpa“ zbog prestupa, a za najstarijeg učesnika turnira Lasla Feketea (70 godina) tvrdili su da ako želite da ga sklonite sa staze morate da mu isključite struju....

Nagrade je uručio predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović u prisustvu predsednika kluba Jadran iz Feketića Radoslava Stojnovića i sudije Pjera Koprivice. Stojnović je uručio zahvalnice i skromne poklone sponzorima Karolini Ćetković, Lajošu Berti, porodici Konc, menjačnici „Maksibad“ i Laslu Feketeu kome je pripala i nagrada i za najstarijeg učesnika. Nagradu za najmlađeg učesnika dobio je Željko Radvanji iz Vrbasa, posebno priznanje pripalo je Mirku Peršiću za 59 čunjeva u kvalifikacijama.

- Sve je u druženju i pozitivnoj energiji koja iz njega proističe – rekao je Radoslav Stojnović, predsednik Jadrana.- Mi smo ovaj objekat izradili dobrovoljnim radom, sada očekujemo pomoć resornih institucija Vojvodine i Srbije da unesemo nove staze. Hvala KS Srbije jer nam je priredio ogromnu radost kada nam je poslao ovu jednu stazu. Ona nama znači mnogo više nego nekim sredinama osam staza! Vratilo se kuglanje u Feketić posle 30 godina i nadamo se da ćemo, ako bude male pomoći lokalne sapouprave i društveno sportskih organizacija dogodine turnir igrati na četiri staze.

Primajući nagradu ganuti Laslo Fekete je obećao Radoslavu Stojnoviću:

- Napravi četiri staze, a čika Lacika će kuglati do 113. godine!

Turniru i lepom druženju prisustvovali su i predsednik MZ Feketić Atila Juhas, Miodrag Milovanović član UO KSS, Lazar Nerić član UO KSV i veliki prijatelj feketićkih kuglaša, Miloš Milivojević direktor „Funk arene“ u Bačkoj Topoli i druge ugledne zvanice, velik broj veterana i ljubitelja kuglanja u Feketiću i okolini.