XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Udovičić čestitao osvajačima medalja

BEOGRAD, 30. decembar (Info centar).- Vanja Udovičić ministar omladine i sporta, priredio je prijem za osvajače medalje u ovoj godini i tom prilikom je istakao:

- Čestitam vama i vašim trenerima na medaljama i izuzetnim rezultatima. Ulazimo u predolimpijsku 2015. u kojoj nas očekuje borba da se što veći broj srpskih sportista kvalifikuje za Olimpijske igre u Riju 2016. U 2104. srpski sportisti su osvojili rekordan broj medalja na koje možemo svi da budemo ponosni. Država je, i kroz finansijsku podršku, pokazala sportistima da na pravi način vrednuje njihov rezultat.

Ministar Udovičić je iskoristio priliku da čestita i onim mladim sportistima koji nisu uspeli da osvoje medalje, ali su na najbolji način predstavili svoju zemlju i pokazali da sport u Srbiji itekako ima budućnost.

- Upravo od njih najviše očekujemo u narednom periodu. Godina koju ispraćamo pokazuje da nove generacije sportista idu putem onih koji su Srbiju proslavile kao sportsku naciju – dodao je Vanja Udovičić.

Tokom svečanosti sportistima, uglednim sportskim radnicima i brojnim stručnjacima su se obratili i kajakašica Nikolina Moldovan, košarkaš Nikola Kalinić, paraolimpijac Miloš Grlica i dizač tegova Tamaš Kajdoči.