XS
SM
MD
LG

Boris Arsić selektor ženske "A"reprezentacije

U prostorijama Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi na sednici Odbora za hitna pitanja kojom je predsedavao Tomislav Karadžić, predsednik FSS, doneta je odluka da se za selektora ženske seniorske reprezentacije Srbije postavi Boris Arsić, trener ŽFK Spartak.

Kada je pre samo 4 godine sportska redakcija RTV YU eco proglasila Borisa Arsića za najperspektivnijeg mladog trenera, malo ko je mogao pomisliti da će taj mladi i perspektivni trener u tako kratkom vremenu postati i selektor srpskih reprezentativki.

Boris Arsić, selektor

Odluka Fudbalskog saveza Srbije o imenovanju novog selektora nametnula se kao neminovnost i jedino spasonosno rešenje za višegodišnje neuspehe i najniže grane na koje je naš reprezentativni ženski fudbal dospeo.

Odluka nije doneta slučajno. Rezultati su ono što je preporučilo Borisa Arsića za novog selektora. Kada je preuzeo ŽFK Spartak u drugom delu sezone 2009/10., uspeo je da napravi podvig i Spartak dovede na vicešampionski tron. Bio je to ogroman uspeh za ovaj subotički klub koji je za 40 godina prethodnog postojanja češće bio u drugoj nego u prvoj ligi. Naredne 4 sezone Spartak je postao neprikosnoveni lider u najvišem rangu domaćeg takmičenja, a sudeći po jesenjem delu prvenstva smeši mu se i peta uzastopna titula. Uspesi Borisa Arsića na međunarodnoj sceni su itekako bili zapaženi, naročito od stručne evropske javnosti, ali i domaća stručna javnost nije ostala nema. Dodeljeno mu je priznanje za najperspektivnijeg mladog trenera od ljudi iz struke - od Udruženja trenera Vojvodine.

Srbija je dobila jednog od najmlađih selektora u svojoj istoriji, a novi selektor ženske "A" reprezentacije dobio je šansu da ženski fudbal Srbije postavi na mesto koje zaslužuje. To mesto, ako je suditi po talentu nadolazeće mlade generacije fudbalerki, sigurno neće biti na začelju Evrope.


14 .kolo Superliga Srbije
Sloga Radnički 0 : 4 Napredak
Vojvodina 1 : 2 Požarevac
Mašinac 3 : 0 Trijumf
Spartak 5 : 1 LASK Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 14 14 0 0 42
2 Napredak 14 11 0 3 33
3 LASK Crvena zvezda 14 10 1 3 31
4 Mašinac 14 6 2 6 20
5 Vojvodina 14 4 1 9 13
6 Požarevac 14 3 2 9 11
7 Sloga Radnički 14 1 5 8 8
8 Trijumf 14 1 1 12 4