XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Arunovićeva druga drugog dana u Seksardu

SEKSARD, 30. novembar (Info centar).- Drugog dana streljačkog turnira “Hunagaria open” u Seksardu u Mađarskoj, srpska reprezentativka Zorana Arunović zauzela je drugo mesto u gađanju vazdušnim pištoljem sa 199,6 krugova. Pobedila je Mađarica Nemeš, dok je druga mađarska reprezentativka Čonka treća. Prvog dana Arunovićeva je pobedila.

- U osnovnom delu imala je najbolji rezultat, odličnih 388 krgova, po serijama 99, 97, 95, 97. Nemeš je sa 383 kruga imala drugi, a treći takođe Mađarica Renata Šike Tobai - 382 kruga – kaže njen trener Jelena Arunović.- U finalu je u dugoj seriji “ubila” osmicu i tada joj je vodoća pobegla čak tri kruga. Gađala je u nastavku dobro, nije se predavala, čak je i stigla i prestigla Nemeš, ali se Mađarica sa dva jaka centra u poslednja dva hica vratila na prvo mesto. U celini veoma smo zadovoljne takmičenjem u Mađarskoj jer je u veoma jakoj konkurenciji strelaca iz Mađarske, Hrvatske, Austrije, Finske, Moldavije, Italije, Nemačkr i Indije, oba dana bila na postolju. Malo nam je smetao početak, u 16,50 jer se nismo na to navikle, pošto na većini turnira u to vreme su sva takmičenja završena.

Zorani Arunović je učešće u Mašđarskoj bilo deo priprema za tri jaka turnira u idućem mesecu – “Trofej Mlaodst” u Zagrebu (6-7. decembar), 39. “Internacionalno prvenstvo Beograda” (12 – 14. decembar) i treće kolo Kupa SSS u Smederevu (20. i 21. decembar).


Sledeća vest
Derbi kraj Tise