XS
SM
MD
LG

Koga je otpisao Radović

Prvi deo fudbalskog šampionata Bosne i Hercegovine je završen, a trener Slavije Dragana Radović još nije dao vo ljno svim igračima. Kućama su otišli oni koji  žive van Isto čnog Sarajeva i Sarajeva, a sa ostalima Radović planira da radi još nekoliko dana.

- Uglavnom su to mlađi igrači i mogu sada da im se malo više posvetim. Praktično radimo sa njima individualno i otklanjamo nedostatke koje smo uočili. Moram istaći da su ovi mlađi veoma predani radu i da žele da se nametnu za drugi deo šampionata, kaže Radović.

Zadovoljan je šef stručnog štaba Slavije svojim sara dnicima,  onim što su prikazali pojedini mlađi igrači. Tu pre svega misli na Miljana Govedaricu i Anela Salkovića.    Obojica su na pravi način iskoristili poverenje koje im je ukazano.

- Mislim da su se njih dvojica svrstali u red najtalentova nijih mladih bh fudbalera. Iskoristili su priliku koja im se ukazala tokom šampionata. Očekujem da u nastavku  Pre mijer lige svoje dobre igre potvrde i postanu stubovi neke nove Slavije. Moram takođe istaći i mladog Nikolu Rado vića. Ono minuta što je proveo u igri, koristio je dobro. Ima tu još igrača koji su zavredili pažnju. Što se tiče ovih mladih juniora priključenih prvom timu svi su, pre svega na treningu, pokazali da imaju potencial. Nisu ipak mogli i da dobiju šansu i na utakmicama, jer nam je svaki bod važan. Ubeđen sam da će u drugom delu prvenstva kada obezbedimo opstanak imati  više prostora za igru,reči su   Dragana Radovića.

Napravio je šef stručnog štaba i transfer listu ,ali će je prvo pokazati upravnom odboru kluba. Tek nakon što je oni usvoje, saopštiće je igračima na koje on neće računati u drugom delu prvenstva.

- Nema smisla da fudbaleri transfer listu saznaju iz medija ili na neki drugi način. Pozvaćemo ih i reći na koga više ne računamo. To je jedini ispravan put. Imam tu listu i mogu reći da nije duga,kaže Radović.

Svi fudbaleri, sem zorana Kokota i Nemanje Prodanovića, imaju važeće ugovore. Ovoj dvojici igrača su oni istekli i imaju pravo da biraju novu sredinu ili da produže saradnju sa Slavijom.Čini se da ni jedan ni drugi ne bi imali ništa protiv i da ostanu u klubu. Naravno, mogućno  st odlaska postoji,ako se dobija prava ponuda.

- Upravo tako. Čini mi se iz razgovora sa njima da je opcija odlazka i ostnaka ove dvojice igrača potpuno otvorena. Obojica spadaju u red kvalitetnih igrača i naravno da bi, kao šef sručnog štaba, volio da ostanu. Videće se nare dnih dana, rekao nam je Dragan Radović.

Ono što je u ovom momentu izvesno je da će Slavija morati tragati za jednim golmanom. Trenutno imaju dva- Mladena Lučića i Miloša Kuburu i potreban je još jedan.

- Upravo tako. Verovatno ćemo raditi na dovođenju je dnog čuvara mreže,a što se tiče novajlija neću gomilati ekipu. Nema potrebe, a nismo ni finasijski jaki da se razba cujemo. Ukoliko neko ode, na njegovo mesto bi mogla da stigne zamena, kaže Radović.

Šef stručnog štaba tima iz Istočnog Sarajeva je zadovoljan plasmanom na kraju jesenjeg dela. Smatra da je on odraz stanja u klubu.

- Imali smo odlične pripreme u Austriji. Spremali smo jedan tim,a u šampionatu zbog povreda i bolesti nismo ni jednom zaigrali u tom najboljem sastavu. Poteškoće velike smo imali i sa pomoćnim terenom. Moram da se zahvalim Famosu iz Vojkovića što nam je omogućio da radimo na njihivom terenu, kad nije bilo kiše. Naš pomo ćni je u katastrofalnom stanju i na njemu se jednostavno normalno ne može raditi.Ne smemo da zaboravimo i da smo veći deo šampionata igrali praktično na strani. Kad smo bili domaćini- nastupali smo u Foči. Naš teren se rekonstruisao. Zbog toga nisam nezadovoljan brojem bodova i pozicijom na tabeli. Pred start prvenstva rekli smo da hoćemo da izborimo opstanak u Premijer ligi i na najboljem smo putu da to ostvarimo već u prvim kolima drugog dela šampionata. Imamo 19 bodova i možemo mirno da čekamo proleće i nastavak bh šampionata,kaže Radović.

On je igračima, koji su otišli kućama, dao plan rada tokom pauze,a okupljanje pred drugi deo prvenstva planiran je za 13. januar. Naime, prvo kolo drugog dela prvenstva igraće se 28. februara,pa će prozivka biti napravljena 40- tak dana pre starta Premijer lige. 


Sledeća vest
Derbi kraj Tise
Drina 0 : 0 Slavija
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Olimpic 2 : 3 Radnik
Čelik 1 : 1 Željezničar
Travnik 2 : 0 Vitez
Sarajevo 3 : 1 Sloboda
Mladost 1 : 1 Zvijezda Gradačac
Velež 1 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 30 19 9 2 66
2 Željezničar 30 18 9 3 63
3 Zrinjski 30 16 11 3 59
4 Široki Brijeg 30 15 11 4 56
5 Borac 30 14 7 9 49
6 Olimpic 30 13 7 10 46
7 Čelik 30 10 11 9 41
8 Sloboda 30 11 7 12 40
9 Velež 30 10 8 12 38
10 Radnik 30 7 10 13 31
11 Travnik 30 8 7 15 31
12 Slavija 30 7 7 16 28
13 Drina 30 6 9 15 27
14 Vitez 30 7 5 18 26
15 Mladost 30 6 8 16 26
16 Zvijezda Gradačac 30 5 10 15 25