XS
SM
MD
LG

Kraljevo dobilo temelj za stvaranje novih asova

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević i njegov pomoćnik u stručnom štabu Jovica Antonić, obišli su u subotu uveče novosagrađenu halu sportova u Kraljevu koja bi za desetak dana trebalo da bude i zvanično otvorena. Ova moderna sportska dvorana, sagrađena po svim svetskim standardima u prigradskom naselju Ribnici, na desnoj obali Ibra, ima kapacitet od 3. 331 mesta - 2. 967 mesta na glavnim, 364 mesta na „teleskopskim tribinama“ i 14 zasebnih mesta za osobe sa invaliditetom, a raspolaže i sa kompletnim pratećim sadržajima, od velikog parkinga, restorana, do pres-centra.

- Hala je baš onakva kakva je potrebna gradu sporta poput Kraljeva. Ima sve vrhunske i svetske uslove da se u njoj postave čvrsti temelji za stvaranje novih asova i šampiona, ne samo u košarci već i u drugim sportovima. Sigurno je da će se košarkaška reprezentacija Srbije sa velikim zadovoljstvom odazvati pozivu Kraljevčana da gostuje novoj dvorani, a verujem da slično razmišljaju i u svim drugim sportskim savezima – rekao je selektor Đorđević, nakon što je sa gradonačelnikom Kraljeva Tomislavom Ilićem i direktorom kraljevačke Direkcije za planiranjenj i razvoj Nenadom Nerićem obavio „inspekcijski“ obilazak nove dvorane sportova.

Boraveći u gradu na Ibru, selektor je prisustvovao i komšijskom derbiju između Sloge i čačanskog Borca u okviru osmog kola KLS, odigranom u staroj dvorani, popularnoj „kutiji šibica“, koji su gosti rešili u svoju korist – 70: 75.

- Kraljevo i Čačak su gradovi sa bogatom košarkaškom tradicijom. Oni su uvek predstavljali košarkašku bazu u kojoj su se rađali vrhunski asovi i legende naše košarke, od Ducija Simonovića, Vlada Divca, Nenada Krstića, Radmila Mišovića, Dragana Kićanovića, Željka Obradovića i mnohih drugih. Moja generacija je odrasla kupujući zanat od njih, a sada je pred nama koji smo na čelu KSS novi i veoma značajan zadatak da oživimo ove košarkaške centre koji su minulih desetak godina nekako ostali u zapećku i svim raspoloživim kapacitetima podržimo razvoj košarke u svim gradovima širom Srbije - naglasio je Đorđević.

Ovom prilikom selektor je istakao i da stručni štab reprezentacije sa velikom pažnjom prati nastupe naših reprezentativaca i kandidata za nacionalni dres u svojim klubovima.

- Raduju nas dobre igre i dobra forma naših košarkaša. Pratimo mnogo igrača, i u Evropi, i u ABA i domaćij ligi, kao i na univerzitetima u Americi. Koncentrisani smo na analizu njihovog razvoja, u stalnom smo kontaktu, i samo na taj način možemo da dostignemo visoku lestvicu zacrtanih ambicija, a to su najsjajnija odličja na svim takmičenjima. Taj put je zacrtao stručni štab reprezentacije i trudimo se da ga u potpunosti ispoštujemo u skladu sa stavom, snagom, željom, profesionalnim odnosom i velikom ljubavlju prema dresu sa državnim grbom i zemlji koju predstavljamo – kaže Đorđević.

U susret predstojećem žrebu za prvenstvo starog kontinenta naredne godine, selektor ističe da ne razmišlja mnogo o tome ko bi sve mogao da nam bude protivnik u grupnoj fazi takmičenja.

- Slobodno nam dajte najteže i najkvalitetnije rivale, dajte nam Španiju i Francusku, nije nikakav problem. Evropsko prvenstvo je samo po sebi veoma teško takmičenje, zato i nemam neke posebne želje pred žreb. Nama je važno da gledamo u svoje dvorište, da igrači budu spremni i da ih zaobiđu povrede, a svakako imamo recept za sve rivale, neka oni razmišljaju o nama – u optimističnom tonu poručio je selektor košarkaške reprezentacije.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise