XS
SM
MD
LG

Rivali za – spektakl

Na otvaranju scene elitnog klupskog vaterpolo takmičenja, u Kragujevcu, sutra (18,00), gostuje tim koji u „saradnji“ sa Radničkim može ljubiteljima sporta da obeća pravi spektakl. Gost Radničkog je italijanski Pro Reko, sedmostruki šampion Evrope, tim koji spada u krem svetskog klupskog vaterpola.

Potpis ispod slike: Sa prethodne utakmice Radničkog i Pro Reka (Foto: prorecco.it)

To što je Radnički prošle godine, u drugom kolu kvalifikacija savladao, i to u Italiji, ovaj tim sa 12:10, osim podsećanja na statistiku ne znači ništa, jer su se Italijani za ovu sezonu silno pojačali u nameri da prekinu dvogodišnji post, odnosno takmičenje bez trofeja.

Ne znači mnogo ni to što je Radnički u blagoj krizi, što potvrđuje i da je u dve prethodne utakmice u regionalnoj Triglav ligi, na svom terenu, sa Mladošću iz Zagreba igrao nerešeno, a od Partizana izgubio prvi meč na svom bunjištu od kaad igra u elitnom vaterpolo takmičenju, u bazenu Sportskog centra „Park“.

Jer, dolazak jednog ovakvog tima je motiv koji se teško meri.

- Ušli smo u seriju loših rezultata. Pokušaćemo protiv najbolje ekipe u Evropi da konsolidujemo redove i da pokažemo ono što smo pokazivali i ranije. Pro Reko je oformljen tako da ide do maksimalnih dometa. Italijani dolaze da pobede, ali je sportski da se nadamo da ćemo pružiti najbolju moguću partiju i pobedimo ekipu Pro Reka. Radujem se što ćemo videti doskorašnjeg saigrača Filipa Filipovića i to je još jedan razlog više da budem srećan zbog ovog duela – kaže Aleksandar Ćirić, kapiten i jedan od najiskusnijih igrača Radničkog.

Povratak trofeja u klupske vitrine Pro Reku bi, kako u tom klubu očekuju, trebalo da omoguće vrhunske zvezde koje su pojačale ovu ekipu na početku sezone. To su naši reprezentativci, Filip Filipović, Andrija Prlainović i Duško Pijetlović, kao i trener Igor Milanović. Dovoljno za maksimalan respekt.

- Gledajući individualni kvalitet svih igrača Pro Reka, lini se kao da nemaju mane. Predvođeni su Igorom Milanovićem, o kome takođe ne bih trošio reči. Zbog svega toga, možemo da pomislimo da nemamo šanse, ali početak je sezone i sigurno je da ni protivnik nije najbolje uigran i da još nije dostigao maksimum – ocenjuje Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Stevanović je ističe više razloga da kargujevački ljubitelji sporta prisustvuju ovom meču:

- Pro Reko je, uz Partizan i Mladost, najtrofejniji klub u Evropi i, verovatno, budući prvak Lige šampiona, pogotovo zbog činjenice da je u prethodne dve sezone ostao bez tog trofeja. Nama ova utakmica dolazi u nezgodnom trenutku, jer smo u padu forme. Bez pobede smo četiri meča. Gledaćemo pre svega sebe, nemamo šta da izgubimo i bitno je da napravimo pomak u odnosu na prethodni period i da kroz kasnije utakmice dođemo do željene forme i spremno sačekamo finale Kupa – smatra Stevanović.

On je u ime kluba, stručnog štaba i bivših saigrača, još jednom čestitao bivšem igraču Radničkog, Filipu Filipoviću na drugoj tituli najboljeg igrača na svetu.

- Mislim da i ovaj klub i svi mi koji smo bili sa njim tokom njegove karijere imamo mali udeo i čast što smo mu pomogli da postane najbolji na svetu. Sigurno da je on to zaslužio radom, trudom, ozbiljnošću i svime što je pokazivao u Radničkom i reprezentaciji – ne štedi reči hvale Stevanović.

Ulaznice za ovu utakmicu, po ceni od 100 dinara, u prodaji su na info pultu bazena Sportskog centra „Park“.


Jadran ST 9 : 5 OVK POŠK
Partizan Raiffeisen 8 : 8 Budva
HAVK Mladost 6 : 10 Radnički Kon Tiki
Primorje EB 25 : 7 AVK Branik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Primorje EB 14 13 1 0 27
2 Radnički Kon Tiki 14 10 2 2 22
3 HAVK Mladost 14 9 1 4 19
4 Partizan Raiffeisen 14 7 1 6 15
5 OVK POŠK 14 5 1 8 11
6 Budva 14 4 3 7 11
7 Jadran ST 14 3 1 10 7
8 AVK Branik 14 0 0 14 0