XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Odlični rezultati na odličnoj kuglani

Učesnici uobičajene konferencije za novinare na Kupu NBC federacije u Banji Junaković, istakli su da su u kvalifikacijama postignuti odlični rezultati a da je za to zaslužna i odlično priremljena kuglana sa osam staza.
- Veoma sam zadovoljan rezultatom u kvalifikacijama od 640 čunjeva koji je i najbolji do sada na turniru – rekao je Karsten Hesler prvotimac nemačke ekipe Viktorija iz Bamberga.
– Staze su izvanredne, voleo bih da u Nemačkoj imamo ovakvu kuglanu. Trudiću se da u polufinalu i finalu koje priželjkujemo, pokušam da nadmačim ovaj rezultat. Ali, biće teško, jer se igra na poene, igrač protiv igrača i tu se ne juri rezultat već pobeda, psihološki je mnogo teže i mora da se poštuje i taktika trenera.
Legendarni trener koji već 21 godinu vodi Bamberg, najtrofejniji kuglaš svih vremena Mađar Bela Čanji je podvukao:
- Moj veliki sportski rival ali i prijatelj Zdenko Pavlic odlično je priremio kuglanu i pravo je uživanje igrati, a to mogu da kažem iz ličnog iskustva jer sam igrao na turniru za trenere. Došli smo da osvojimo Kup NBC jer je to jedina titula u evropskim takmičenjima koja nam nedostaje. Viktorija ima četiri pobede u Svetskom kupu, četiri u Evropskom kupu i četiri trijumfa u Ligi šampiona i u Banji Junaković jurimo jedini trofej koji nam nedostaje. Imam ekipu sa deset igrača i praviću  kombinacije, jer od tri stranca, dva Rumuna Lupua i Kracijuna i Hrvata Galjanića samo dvojica mogu da igraju.
Na pitanje kako ocenjuje igru zvaničnog svetskog prvaka Rumuna Lupua i zašto nema sjajnog Rumuna Kosmina Kracijua u timu, Čanji je odgovorio:
- I mene je Lupu neprijatno iznenadio slabom igrom i rezultatom od 569 čunjeva, najmanjim od četvorice naših igrača. Ali, on je iskusan, turnirski igrač i ukazaću mu poverenje i u nastavku takmičenja. Kracijun je, takođe, u kombinaciji za sastav ekipe za polufinale, ali neka konačan spisak ostane trenerska tajna.
Najbolji rezultat u ženskoj konkuren ciji od igračica ekipa koje su  se plasirale u polufinale postigla je Andrea Bogoli, mađarica u austrijskom timu Kegletref iz Šlajninga od 594 čunja i u velikoj meri doprinela uspehu ove ekipe.
- Prezadovoljna sam rezultatom – rekla je Andea Bogoli  čiji je otac Ištvan  u stručnom timu ekipe. – Došle smo da igramo finale i trudićemo se da to i ostvarimo. Lično, volela bih da na ovim odličnim stazama oborim 600 čunjeva.
Konferenciji za medije prisustvovali su i predsednik Sportskog saveza Apatina, legenda apatinskog kuglanja Petar Bursać i koordinator u organizacionim timu Kupa NBC federacije trostruki prvak sveta Somborac Zdenko Pavlic.