XS
SM
MD
LG

Omaž baražu uz poslednji ove sezone Donji Srem - Dinamo

Sama reč baraž, u fudbal uvezena iz konjičkog sporta (po sportskom leksikonu; dodatno takmičenje za određivanje pobednika između dva ili više takmičara koji su postigli jednak broj bodova i podelili prvo mesto u …) nije adekvatna, nekako nam bliža bila kvalifikacije ali je pun pogodak. Kako za regularnost takmičenja tako i povratak gledalaca na stadione.

Baraži u ligama na svim nivoima, punili su stadione. Pravi su mamac za publiku, ulaznica u viši rang. U njima nema kalkulisanja, nema prava na grešku. Rezultati su (ne)predvidljivi. Poslednji u nizu je danas po podne u Pećincima, Donji Srem i Dinamo se „otimaju“ o ulaznicu za Srpsku ligu – Vojvodina. Niko ne sumnja da će stadion „Suvača“ biti pun ko šipak, domaćin je pred najvećim uspehom od osnivanja kluba, sada već daleke 1927.godine. Optimizam sa podlogom. U poslednjih nekoliko sezona paralelno su, poput komšija iz Inđije rasli i opština i klub. Uslovi kakvi se samo poželeti mogu, sposobno i mlado rukovodstvo, tim za respekt, ne samo zbog rezultata. Stigla i potvrda, u subotu je Donji Srem, u prvoj utakmici baraža pobedio Dinamo i to u Pančevu. O Pančevcima, uz konstataciju da su godinama bili inventar Druge savezne lige i to one velike države logičan zaključak – bežeći od sudbine Proletera i Spartaka ko djavo od krsta u pogrešnom odelu (pardon ligi). Od početka ovog milenijuma na nizbrdici, nikako da klub postave na zdrave temelje.

Fiks – kec. Donji Srem će uz lep „miraz“ iz Pančeva imati veliku podršku navijača, a u tim se vraća i uskusni strelac Skorupan. Šansa Dinama u zoni teorije – nema šta da izgubi. Trener Čeda Matić na slatkim, njegov kolega Zoran Madževski na teškim mukama. Ne može da računa na Jovanova (parni kartoni), pod upitnikom povređeni Rakić i roviti Tiodorović.

Svi baraži ovog leta

Prva liga Srbije
Radnički Stobeks (Klupci) – Radnički (Sombor) 0:1 i 0:0
Timok (Zaječar) – Teleoptik (Beograd) 1:1 i 1:1, penali 5:6

Srpske lige: Zapad:
Rudar Kostolac – Šumadija (Aranđelovac) 0:2 i 0:1

Istok:
Đerdap (Kladovo) – Rudar Alpos (Aleks. Rudnici) 2:1 i 2:5

Vojvodina:
Dinamo (Pančevo) – Donji Srem (Pećoinci) 0:1 i 1:2

Zone:
Morava:
Trepča (Kos.Mitrovica) – Slavija (Kragujevac) 0:0 i 0:1
Omladinac (Zablaće) – Jošanica (Novi Pazar) 1:1 i 0:4

Dunav:
Borac (Žabari) – Proleter (Jelovik) 0:1,
Proleter (Jelovik) – Seljak (Mihajlovac) 2:2 i
Seljak (Mihajlovac) – Borac (Žabari) 2:0.
Plasman:
Seljak (Muhajlovac),
Proleter (Jelovik) ,
Borac.

Drina:
Zadrugar (Lajkovac) – Zlatar (Nova Varoš) 0:0,
Zlatar (Nova Varoš) – Jedinstvo (Vladimirci) 1:0 i
Jedinstvo (Vladimirci) – Zadrugar (Lajkovac) 4:2.
Plasman:
Zlatar (Nova Varoš),
Jedinstvo (Vladimirci),
Zadrugar (Lajkovac)

Niška zona – polufinale :
Mladost (Bosilegrad) – Trebunje 6:0,
Lužnica (Babušnica) – Ropotova …,
finale: Mladost (Bosilegrad) - Lužnica (Babušnica) 1:1 – pewnali 8:7

Područne – okružne lige:
PFL Zrenjanin:
Kikinda: Napredak (Čestereg) – Borac (Zrenjanin) 0:3
PFL Novi Sad: ŽSK – Srbobran 1:1 – penali 1:4

Međuopštinske lige:
Druga Beogradska liga:
Brodarac – Zmaj 1:1 i 0:1
Rudar (Zeoke) – Đurinci 5:1 i 3:0 (pf),
Polet (Grabovac) – Vrčin 1:0 i 0:0
Guncate – predstavnik OFS Mladenovac ( Selo Mladenovac ili Ivanča) nije igrano zbog peripetija oko konačnog palsman u ovoj ligi (bez prvaka)

Igralo se još najmanje ovoliko utakmica, ali teško ih je prikupiti na jednom mestu. Pozivam čitaoce u pomoć – „servirajte“ i ostale baraže za popunu liga u rubrici komentar ili vesti (ponovite već objavljene) , po principu rang takmičenja – liga – parovi i naznaka ko se plasirao u ligu. Napravićemo na kraju „reprizu“, sa potpunijim rezultatima.