XS
SM
MD
LG

Treća beogradska liga grupa "A": Mladost (JR) - Sveti Stefan 0:1

Na odličnom terenu u Jabučkom ritu ekipa Svetog Stefana pružila je najlepšu partiju ovog proleća koju su pokvarili sudija Stojičić i delegat Grdinić na sve načine pokušavajući da onemoguće goste da trijumfuju. Već na samom startu ekipa Svetog Stefana zagospodarila je terenom i počela je da stvara šanse, tako da već u 9. minutu posle prodora sa desne strane i centaršuta  Muniševića, Peđa Blagojević glavom postigao gol, koji će kasnije i odlučiti pobednika.
U 23. minutu posle kornera sa leve strane koji je izveo Matić, Milan Krunić je glavom loptu sproveo u mrežu, ali sudija Stojičić iz samo njemu znanih razloga ne priznaje pogodak, igrači Svetog Stefana nastavili su bez pogovora igru i sami svesni da su mnogo bolja ekipa i da ništa ne može da ih zaustavi.
Juga Munišević, ovogodišnje pojačanje iz BASK-a, pokazao je sav svoj raskošni talenat, tako da je odbranu Mladosti dovodio do ludila, a pogotovo Mitića i Kolarevića koji su na sve načine pokušavali da ga zaustave, igrajući pogibeljno, pa su mu u jednom trenutku i dres skinuli, da bi ga Ćirić u 27. minutu rvačkim zahvatom i oborio na ivici šesnaesterca zbog čega je opravdano dobio crveni karton (jedna od dve ispravne odluke sudija, posle priznatog gola u 9. minutu), ali Mitić i Kolarević su ostali nekažnjeni.U prvom poluvremenu bilo je još nekoliko prilika za Sveti Stefan ali je lopta pogađala golmana ili odbrana Mladosti intervenisala sa gol linije posle udaraca Matića, Blagojevića, Varagića, Pece Đurđevića, Krunića.
Drugo poluvreme je posebna priča, ako bi se prvo poluvreme moglo okarakterisati kao "domaćinsko suđenje" za drugo moglo bi se reći "sramota za sudijsku organizaciju". Sudije kao da su imali dojavu na poluvremenu ili im je neko ponudio "uloge" u filmu "Više od igre" a režiranje je ponuđeno Grdinić Miodragu inače delegatu ove utakmice. U 53. minutu posle očigledne ofsajd pozicije, igrač Mladosti Marković nalazio se "čitavih" 5 metara iza odbrane Svetog Stefana, pomoćni sudija Radivojević "naravno" ne diže zastavicu, ali golman Bajski odlično interveniše. To je toliko bilo očigledno da i objektivni navijači Mladosti nisu mogli da veruju.
To se ponovilo i u 58. minutu, samo što se pomoćnik okliznuo i pao što je izazvalo, smeh u gledalištu a lopta završila u gol autu. Na drugoj strani šanse su se ređale tako da su igrači Svetog Stefana u dva navrata , Munišević i Marjanović, pogodili prečku domaćih.
"Glumci" i "režiser" su se našli u čudu ,jer pored granitne odbrane Svetog Stefana igrači iz Jabučkog rita ne mogu da postignu pogodak, pa su počeli da improvizuju.
Kulminacija dolazi u 77. minutu, kada na ivici šesnaesterca iskosa sa leve strane, Kolarević po ko zna koji put ruši igrače Svetog Stefana, ovaj put Milana Krunića, nemajući kud sudija Stojičić svira prekršaj i dodeljuje "najzad" žuti karton igraču Mladosti, što je bio i znak da svi igrači Mladosti i publika koja preskače ogradu krenu na Krunića koji se pretvara u linč, da bi zaštitili svog igrača kreću i igrači Svetog Stefana postavljajući se ispred razularene mase, pa tako i golman Bajski, čak je i policija intervenisala.
Umesto da prekine utakmicu, jer se i publika našla na terenu, "režiser" odlučuje preko "glavnog glumca" da "časti" Krunića i Bajskog ničim izazvanim, crvenim kartonima. Prekid je trajao oko 15 minuta, ali je utakmica nastavljena, što je izazvalo gnev kod publike.Da mirnu i pravu prvenstvenu utakmicu mogu da zaviju ljudi u "crnom" pokazala je i današnja utakmica.
Pre utakmice od domaćih zvaničnika dobijena je informacija da je delegat Grdinić Miodrag u šali, ili zbilji, tražio od domaćina "duple" dnevnice zbog praznika, čovek je bio toliko opsednut "dnevnicama" da nije znao da u zapisniku napiše ligu na kojoj je delegiran: "međuopštinska liga grupa"A"  kao  i opravdavanja ulaska publike u teren: "Organizacuja utakmice bila je dobra do 77. minuta kada je morala i policija da interveniše i odstrani lica iz publike KOJA SU UŠLA RADI RAZDVAJANJA IGRAČA KOJI SU SE POTUKLI..."

Pitam se zbog čega je intervenisala policija kada je već tu publika koja "RAZDVAJA" igrače. Neka ti je na čast GRDINIĆ MIODRAŽE, i tebi i sudijskoj organizaciji.

Uprava kluba Sveti Stefan apeluje na sve merodavne da dozvole ovoj ekipi da se "normalno" takmiči pa koja ekipa bude najbolja neka zasluženo ode u viši rang i traži "samo" objektivno suđenje a ko bude bolji neka pobedi. Zahvaljuje se svim igračima na viteškom i sportskom držanju, i podržava trenera Kunovca i igrače da svojim ponašanjem koji su pokazali do sada istraju do kraja i kada je to nešto više od sporta.
    

Igralište: FK Mladost u Jabučkom ritu. Gledalaca: 150. Sudija: Stojičić Miloš (Beograd). Strelac: 0:1 Blagojević Predrag u 9.minutu

Mladost: Kojić, Tamaš (Mićović od 77.), Kolarević, Mitić (Prodanović od 77.), Ćirić, Mihajilović, Denić (Maričić od 63.), Kubura, Marković, Stanković i Miljković.
Sveti Stefan: Bajski, Aksić, Ćebić, Blagojević, Matić, Krunić, Milosavljević,  Marjanović (Vojinović od 77.), Varagić, Predrag Đurđević i Munišević (Lazić od 77).