XS
SM
MD
LG

Slavlje gostiju u Ilićevu

U pravom sportskom ambijentu, uz veliku podršku pristalica oba kluba, i u revanš susretu baraža za popunu Prve gradske lige Kragujevca više sreće imali su fudbaleri iz Pajazitova. Posle pobede na svom terenu od 2:1, slavili su i u Ilićevu najveći uspeh u istoriji kluba – plasman u viši rang.

Ovaj susret imao je veliki značaj za oba kluba. Domaćin Srbija kao pretposlednja ekipa u Prvoj gradskoj ligi želela je da sačuva status, a fudbaleri Mladosti, koji su osvojili drugo mesto u Drugoj gradskoj ligi, da nadoknade ono što su propustili u prvenstvu protekle sezone – direktan ulazak u viši rang. Međutim, gosti iz Pajazitova doputovali su u Ilićevo sa pobedom i golom prednosti iz prvog susreta, pa je cilj bio da sačuvaju svoju mrežu, a odgovarao im je i nerešen rezultat.

udbaleri Mladosti iz Pajazitova sa navijačima su u Ilićevu slavili pobedu (Foto: M. Jovičić)

Domaći fudbaleri, opterećeni imperativom da postignu pogodak, grešili su u završnici. Odbrana gostiju, kojom je dirigovao kapiten i jedan od najboljih u redovima Mladosti Bojan Đusić, uspela je da sačuva svoju mrežu, a u finišu utakmice da iskoristi grešku domaćina, postigne gol i zabeleži i drugu pobedu.

Bilo je šansi za golove na obe strane. U 30. minutu, Slađan Furtula, posle korenera glavom je sa pet metara poslao loptu pored gola i propustio priliku da Srbiju dovede u vođstvo. Neposredno pred odlazak na odmor, napadač gostiju Veselin Mirić centriranu loptu sa desne uputio je preko gola.

U drugom poluvremenu, u ravnopravnoj igri, gosti su više vodili računa da ne prime gol, ali su kontranapadima ugrožavali gol Srbije. U 68. minutu, kapiten gostiju Đusić, posle kornera sa ivicepeterca propustio je šansu da savlada svog prezimenjaka Aleksandra na golu domaćina.

Fudbaleri iz Ilićeva, u 70. minutu, posle slobodnog udarca Darka Krstića i velike gužve u petercu gostiju iz dva pokušaja Ivana Jovanovića i Gorana Vujisića, čiji su udarci izblokirani, nisu uspeli da pronađu put do mreže golmana Vladimira Miloševića.

U 75. minutu, posle grubog starta kapitena Srbije Vujisića, koji je dobio crveni karton, povređen je igrač Mladosti Milorad Srećković i prebačen u bolnicu, gde mu je ukazana lekarska pomoć. Fudbaleri iz Pajazitova, iskoristili su brojčanu prednost i povećali pritisak na gol domaćina. Rezervista Miloš Nikolić izašao je pred golmana, ali nije uspeo da ga savlada. Ipak, dva minuta pre kraja, gosti su se radovali. Pred golom domaćina nespretno je intervenisao štoper Ivan Furtula i loptu poslao u sopstvenu mrežu. Imali su fudbaleri iz Pajazitova u poslednjem minutu šansu da uvećaju prednost, ali je rezervista Milun Milanović, šutirao pored gola.

Posle utakmice, trener Mladosti i dugogodišnji igrač ovog kluba Branko Srećković, nije krio suze zbog velikog uspeha njegove ekipe, ali i tugu zbog povrede sina Milorada, koji je zadobio kontuziju glave i kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.

- Ostvario mi se dugogodišnji san da, posle više od 20 godina rada uvedem klub u viši rang. Preseraćan sam zbog toga. Naše selo je malo, ali voli fudbal. Međutim, šteta je što nema više mladih da se bave fudbalom, pa smo pored naših dečaka prinuđeni da tražimo pomoć igrača iz okolnih sela. Uspeli smo boljom igrom i srcem da dođemo do ovog uspeha – rekao je za „Šumadijapres“ trener Srećković.

Kapiten Mladosti iz Pajazitova i jedan od najboljih pojedinaca na utakmici Bojan Đusić nije krio zadovoljstvo zbog pobede njegove ekipe i plasmana u viši rang.

- Bila je ovo psihološki teška utakmica, u kojoj smo ostvarili najveći uspeh malog sela Pajazitova. Zahvaljujem se svim igračima na borbenoj igri i našim navijačima, koji su nas i danas pratili u velikom broju. Cele sezone borili smo se sa raznim teškoćama. Za malo nam je izmaklo prvo mesto i direktan plasman u Prvu gradsku ligu, ali sreća je bila na našoj strani i kao drugoplasirani uspeli smo da se izborimo za viši rang – Prvu gradsku ligu. Proslavićemo ovaj veliki uspeh, a onda ćemo videti kako ćemo dalje. Sigurno je da su nam potrebna još dva-tri pojačanja da bismo zauzeli mesto u sredini tabele, naravno, uz bolji rad uprave na nekim oragnizacionim pitanjima – ocenjuje kapiten Mladosti Bojan Đusić.

U baražu za popunu Druge gradske lige učestvovali su Mladost Teferič i Divostin. U prvom susretu drugoplasirana ekipa Treće gradske lige – Divostin, u gostima je igrala nerešeno 1:1, a u revanšu na svom terenu susret je juče završen, takođe, bez pobednika, ali 2:2. Zahvaljujući većem broju datih golova u gostima Mladost Teferič je sačuvao status i u narednoj sezoni takmičiće se u Drugoj, a Divostin ostaje u Trećoj gradskoj ligi Kragujevca.

 SRBIJA – MLADOST (PAJAZITOVO) 0:1 (0:0)

ILIĆEVO – Igralište: FK Srbija. Gledalaca: oko 300. Sudija: Siniša Stefanović. Pomoćnici: Nikola Kostić, Stefan Đurić (svi iz Kragujevca). Strelac: I. Furtula (autogol). Žuti kartoni: Mančev, Vujisić, I. Furtula, Jovanović, Andrejić (Srbija), Filipović, Srećković (Mladost). Crveni karton: Vujisić u 76. minutu (Srbija).

SRBIJA: Đusić, Mančev (Antunović), Trajković, Ristić (Jokić), I. Furtula, Miletić (Krstić), Petrović, S. Furtula, Andrejić, Jovanović, Vujisić.

MLADOST: Milošvić, L. Todorčević, R. Todorčević, Srećković (Nikolić), Đusić, Stevanović, Jovanović, Mirić (Komatović), Pavlović, Prodanović (Milanović), Filipović.

IGRAČ UTAKMICE: Bojan Đusić (Mladost).


Šumadija 1934 1 : 0 Botunje
Mladost 1 : 2 Mladost Teferič
21. oktobar 0 : 0 Seljak
OFK Žeželj 5 : 1 Zastava
Kremenac 0 : 2 Kutlovo
Košutnjak 0 : 7 Borac
Sloga 1 : 2 Azbest
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 28 20 3 5 63
2 Mladost 28 17 5 6 56
3 Kutlovo 28 17 4 7 55
4 Hajduk 28 15 8 5 53
5 Sloga 28 13 6 9 45
6 OFK Žeželj 28 12 5 11 41
7 Seljak 28 12 3 13 39
8 Botunje (-3) 28 11 6 11 36
9 Šumadija 1934 28 10 3 15 33
10 Zastava 28 9 5 14 32
11 Košutnjak (-1) 28 10 2 16 31
12 21. oktobar (-1) 28 8 5 15 28
13 Kremenac 28 8 3 17 27
14 Azbest 28 8 2 18 26
15 Mladost Teferič 28 6 8 14 26