XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Sedmoro Srba konkuriše za finale Svetskog kupa

MINHEN, 20. jun (Info centar).- Na listama kandidata za finale Svetskog kupa u Gabali u Azerbejdžanu od 21. do 18. oktobra nalazi se sedmoro srpskih strelaca. Konačna lista biće poznata posle poslednjeg ovogodišnjeg Svetskog kupa u Pekingu od 1. do 10. jula objavila je Međunarodna federacija streljačkih sportova (ISSF) čije je sedište u Minhenu.

Srpski strelci neće gađati u Pekingu.

Na listi za vazdušni pištolj posle osvajanja zlata u Mariboru Zorana Arunović je druga sa 21 bodom (15 za pobedu i šest za rezultat). MK pištoljem je na deobi osmog mesta sa šest bodova (dva za sedmo mesto u finalu u Mariboru i četiri za rezultat).

Damir Mikec je prvi na listi kandidata MK pištoljem za finale posle zlata u Mariboru sa 15 bodova dobijenih za prvo mesto. Ovim oružem sa bronzom iz Fort Beninga na šestom mestu je Andrija Zlatić sa osam bodova dobijenih za treće mesto.

Peta na listi kandidatkinja vazdušnom puškom sa srebrom iz Fort Beninga je Ivana Maksimović sa 20 bodova (10 za drugo mesto i 10 za rezultat) dok je sedma Andrea Arsović kojoj je bronza u Minhenu donela 17 bodova (osam za plasman i devet za rezultat).

Milutin Stefanović je šesti na listi za vazdušnu pušku sa 17 bodova (deset za srebro u Fort Beningu i sedam za rezultat).

Na deobi osmog mesta na listi za vazdušnim pištoljem je Dimitrije Grgić za četiri boda (jedan za osmo mesto u finalu u Fort Beningu i tri za rezultat).

U finalu Svetskog kupa gađaće osam najboljih na osnovu bodova osvojenih na četiri Svetska kupa ove sezone za plasman ( 15 za prvo mesto, 10 za drugo, osam za treće...jedan bod za osmo mesto) i rezultat (15 za rezultat jednak ili bolji od svetskog rekorda, 14 za rezultat slabiji za krug... jedan bod za rezultat slabiji za 15 krugova od svetskog rekorda).

Automatski u godini Šampionata sveta učestvuju i osvajači medalja u svakoj disciplini finala Svetskog kupa, a u godini Olimpijskih igra i osvajači olimpijskih medalja. Po pozivu učestvuju i branioci titula u finalu Svetskog kupa u svakoj disciplini.