XS
SM
MD
LG

Kuglanje: „Pobednik“ proslavio drugi rođendan

BEOGRAD, 16. jun (Info centar).- Kuglaški klub Pobednik iz Beograda proslavio je drugi rođendan kako i priliči na kuglani na Adi Ciganliji.

Okupile su se sve igračice, rukovodstvo kluba, došli su i dragi gosti Vojko Pavlović generalni sekretar Kuglaškog saveza Srbije, Zoran Ćendić generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije, Milan Ostojić istaknuti kuglaški sudija, Nada Antić jedan od osnivača kluba, Novak Obradović prvotimac Partizana kao i brojni prijatelji kuglaškog sporta.

- Imamo čime da se pohvalimo, u drugoj godini rada osvojili smo drugo mesto u Prvoj ligi Srbije – Centar za kuglašice i malo je nedostajalo da se plasiramo u suprligaško društvo, naša juniorska ekipa je vicešampion Srbije, a najveći uspeh je bronzana medalja Kristine Ljubenković u miksu sa Alenom Kujundžićem na pojedinačnom Svetskom kupu za kadete u Brnu u maju. Ljubenkovićeva je ove godine bila druga i u Kupu Srbije za mlađe kadetkinje, a lane je bila u kadetskoj selekciji Srbije koja je na SP u Zalaegersegu osvojila bronzu – istakala je igrač i sekretar kluba Milica Antić.- Osnovali smo i još jedan klub, zvaće se „Singidunum“ i trudićemo se da i dalje što više mladih privučemo u kuglaški sport.

Podeljene su i medalje najboljima na prvstvu kluba. Renata Glavina je drugi put za redom osvojila titulu ispred Kristine Ljubenković i Jovane Drezge. Četvrta je bila Milica Antić, peta Grozdana Rusić, šesta Ivana Trfunović, sedmi Nikola Vukadinović, osma Đurđa Đuranić i deveta Jasna Martinović. Trofeje je uručio Vojko Pavlović generalni sekretar Kuglaškog saveza Srbije.

- Iza nas je veoma uspešna godina, dokazali smo da radom, entuzijazmom i upornošću možemo da se izborimo sa nedostatkom sredstava i lošim uslovima za treninge i takmičenja. Da imamo kuglanu i dovoljan broj termina, mogao bih da obećam da za kratko vreme Beograd dobije još nekoliko klubova i da oživimo žensko kuglanje u našem gradu. Klub u stvari finansiraju članovi i igračice i bez toga ne bismo opstali - rekao je predsednik Pobednika Josip Vučković. - Imamo dobru saradnju sa Sekretarijatom za sport i omladinu Beograda, gde smo pokrenuli iicijativu za renoviranje i osavremenjavanje kuglane na Adi Ciganiliji jedine sa šest staza u Beogradu, ali neuslovne za takmičenje u najvišem rangu. U novoj sezoni igraćemo najverovatnije u Kragujevcu gde smo dobili mnogo povoljnije uslove za treninge i takmičenja. Cilj je da se plasiramo u Super ligu što, mislim, da je realan plan, jer je iza nas uspešna godina u kojoj smo stekli i dosta iskustva.