XS
SM
MD
LG
21.02.2009 A. Daišević

Ribnica želi trijumf za overu trećeg mesta

Pre dve sezone Vojvodina i Ribnica igrali su finale plej ofa, prošle sezone duel ova dva tima rešavao je pitanje četvrtog mesta u ligi i ulaska u plej of, a večeras, uz prisustvo TV kamera Javnog servisa, „lale“ i „musketari“ odlučivaće o poziciji tri u nacionalnom šampionatu. Da li to treće mesto znači nešto posebno, da li donosi neku olakšicu pred plej of i neka druga pitanja, na njih odgovor znaju u dva renomirana superligaša. Tek, Ribnica ide na noge Vojvodini koju je pre deset dana ubedljivo pobedila u Kraljevu, ali od koje je doživela dva poraza u regularnom delu lige. Poslednji meč u Novom Sadu Vojvodina je dobila sa 3-1.
- Da, sigurno je da nam je u sećanju taj meč u kome smo sjajno odigrali prvi set i posle nas nije bilo na terenu. Sada tako nešto ne bi smelo da se dogodi. Mislim da smo podigli formu, o čemu govore i dva trijumfa u mini ligi kod kuće, da igramo sigurnije, uigranije i mislim da imamo prava na optimizam pred večerašnji meč sa Vojvodinom – naglašava kapiten Ribnice Mirko Radević.
Reprezentativni srednji boler „musketara“ odigrao je najbolju partiju ove sezone u prošlom kolu sa C. zvezdom, zabeležio 20 poena, od čega 11 iz bloka. Takvo izdanje je preko potrebno da bi Ribnica večeras mogla da se nada pobedi.
- Protiv sebe imamo protivnika o kome sve znamo i koji nas dobro poznaje. Vojvodina ima nekoliko vrhunskih igrača, standradnih i potencijalnih reprezentativaca i posebno dobro igra u svom dvorištu. Sigurno da je ključni igrač u njihovom timu Konstanin Čupković, koji protiv Ribnice uvek igra vrlo rasoloženo, ali iz posednjih igara Novosađana se vidi bitan učinak Petrovića i Vemića. Razloga je mnogo da cenimo i respektujemo večerašnjeg rivala, ali ne i da precenimo.
To znači?
- Mislim da ako nismo bolji, a onda nismo ni lošiji od Vojvodine. Dakle, to je duel dva izjednačena tima u kome će nijanse presuditi. Ako bi smo ponovili igru iz poslednjeg našeg obračuna u Kraljevu, ili igru iz meča sa C. zvezdom u sredu, onda bi smo bili jako blizu važne pobede. Vreme je da ovaj tim Ribnice i na strani pokaže zube i stigne do trijumfa u nekom derbiju. Samo tako bi smo potvrdili kvalitet i opravdali trenutni plasman. Radimo jako dobro, osećamo da možemo više nego što smo postigli i sada je potrebno takvu želju i ambiciju pretočiti na teren.
Koliko je zaista bitno na kraju mini lige biti treći?
- Sa takmičarskog aspekta jeste, jer za sportistu nije isto biti četvrti ili treći. Želimo da ostvarimo plasman koji se u Ribnici čeka od zlatnih sedamdesetih. Bio sam u ekipi koja je pre dve godine igrala finale plej ofa, pa prošle sezone finale Kupa i sada mi je želja da sezonu završimo na jako dobrom trećem mestu i time zaokružim svoju karijeru u Ribnici. Što se plej ofa tiče možda i nije bitno, jer su dve vodeće ekipe izuzetno jake, protiv svake će u polufinalu biti teško,a bez obzira da li treći ili četvrti nećemo imati prednost domaćeg parketa. Da prvo pobedimo večeras, pa ćemo misliti na plej of, gde može svašta da se desi – zaključuje prvi „musketar“, kapiten Ribnice Mirko Radević.


6 .kolo Mini liga 1-4
Ribnica 3 : 0 Radnički Credy Banka
Crvena Zvezda 0 : 3 NIS Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički Credy Banka 20 15 0 5 44
2 Crvena Zvezda 20 14 0 6 41
3 NIS Vojvodina 20 11 0 9 31
4 Ribnica 20 9 0 11 31