XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: "Jedna meta – jedna pašteta" u Smederevu

SMEDEREVO, 25. maj (Info centar).- U akciji za pomoć postradalima od poplava pod simboličnim nazivom “Jedna meta – jedna pašteta” u organizaciju smederevskih strelaca, prikupljeno je više od 200 kilograma hrane, vode i sredstava za ličnu higijenu.

U dogovoru sa gradskom organizacijom Crvenog krsta najviše se prikupljala konzervirana hrana. Svim zainteresovanim donatorima bilo omogućeno da ispucaju jedan besplatan trening. Akciji se za tri dana odazvalao više od stotinu strelaca i članova upravnog odbora iz dva smederevska kluba, Streljačke družine Smederevo i Streljačkog kluba „Heroj Srba“, rekreativci, učesnici Smederevske lige u streljaštvu, roditelji, školski drugovi, kolege, prijatelji iz Kuglaškog kluba Smederevo i drugi.

Prvog dana prikupljeno je najviše, skoro 80 kilograma konzervirane hrane, vode, sredstava za ličnu higijenu i drugih potrepština, a naredna dva dana nešto više od 120 kilograma. Tako je ukupno, za tri dana, prikupljeno više od 200 kilograma humanitarne pomoći i odneto u Crveni krst Smederevo. Jedan manji deo ove humanitarne pomoći, preko sportskog prijatelja strelaca Mladena Savića, iz smederevskog borilačkog kluba „Rio“, poslat je direktno u selo Jamena kod Šida, koje je jedno od najugroženijih mesta u ovim poplavama.

Posle ukidanja vanredne situacije, nastavljaju se takmičenja na smederevskom strelištu. U utorak 27. maja održaće se peto, zaostalo kolo Smederevske lige osnovnih škola u streljaštvu, a u četvrtak 29. maja, sedmo, poslednje kolo. U petak 30. maja održaće se i sedmo poslednje kolo Smederevske lige za seniore i seniorke. Posle ovih takmičenja biće poznati pobednici liga u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, kao i finalisti u obe lige, koji će se takmičiti za Smederevski kup.

Strelac Smedereva Ana Alentijev i trener Boban Marković učestvovaće od 26. do 30. maja na prvom juniorskom Svetskom kupu u Sulu u Nemačkoj.