XS
SM
MD
LG

Buduće zvezde fudbala Srbije u Kačarevu

Proteklih dana Kačarevo i kačarevci su bili u znaku prazničnog raspoloženja a da se nastavi u tako lepom raspoloženju pobrinuli su se organizatori tradicionalnog VII po redu božićnog turnira za najmlađe, „Kačarevo-2009“. Kačarevci su jedini na prostoru Banata organizovali turnir za mlađe kategorije. Za svaku pohvalu. Organizator turnira je M.Z. Kačarevo, a tehničku pomoć i podršku svake pa i ove godine pružio je FK „AS Kačarevo“. Hala sportova je bila lepo ispunjena, zagrejana i svakog dana turnira , a bilo ih je sedam na tribinama je bilo izmedju 400 i 600 ljubitelja fudbalske igre. Za tih sedam dana odigrana je 91 utakmica a na parketu kačarevačke hale našlo se preko 310 dečaka uzrasta od 1999 godišta (III razred O.Š.) do 1992 godišta (II godina S.Š.). Medju tih 310 dečaka i jedna devojčica Natalija Đurovski koja je nastupala za ekipu Liona koja se takmičila u najmlađoj kategoriji. Na kraju turnira pripala joj je zahvalnica i fudbalska lopta –dar M.Z. Kačarevo kao jedinoj devojčici-učesnici turnira.

 

Turnir je bio podeljen u 4 starosne kategorije III i IV razredi, V i VI razredi, VII i VIII razredi i I i II godina srednje škole. Učestvovala je 31 ekipa. Interesantno je da su ekipe pristigle sa prostora celog južnog Banata a bilo ih je iz Pančeva, Banatskog Novog Sela, Brestovca, Debeljače, Vršca ali i iz Beograda. Na parketu kačarevačke hale sportova publika je imala priliku da uživa u potezima igrača kao što su: Ivan Ćirić ( kadet FK C. Zvezde), Miloš Ožegović ,Filip Angelovski (kadeti FK Rad), Nikola Toševski, Stefan Beko, Sevdžedin Haliti, Vojin Stojanović (pioniri FK Partizan), Nemanja Antonov, Igor Radić...( pioniri FK Bežanija) , kompetan kadetski tim Dinama iz Pančeva, zatim tri pionirska tima Dinama i još mnogo, mnogo dobrih igrača iz Vršca i drugih mesta.

U prvoj najmlađoj starosnoj grupi (III-IV razredi) u finalu su se sastali Lion i Kraljevićevo 1. Prvo mesto pripalo je KMF Kraljevićevo koje je posle regularnog toka i 0:0 slavilo penalima 3:2, a tragičar u ekipi Liona je bila upravo jedina devojčica na turniru, koja nije postigla pogodak iz penala. Ekipu Liona sačinjavali su dečaci škole fudbala FK „AS Kačarevo“ u nekompletnom sastavu jer vođstvo kluba smatra da je božićni turnir prilika da dečaci kluba bez obaveza sa svojim komšijama, drugarima iz razreda i vođstvom sa klupe nekog od roditelja uživaju u druženju, neobaveznom fudbalu i praznicima.

U drugoj starosnoj kategoriji (V-VI) razredi prvo mesto je osvojila ekipa Mančestera. U finalu su bili boli od dečaka OFK Banat iz Vršca i slavili rezultatom 1:0 . Takođe ekipu Mančestera su sačinjavali dečaci FK „AS Kačarevo“ , koji su za nijansu bili uspešniji od svojih mlađih kolega. Stari poznanici Dečaci iz AS-a i Banata u zadnjih par sezona redovno se sastaju u finalima u ligama i na turnirima na kojima se takmiče a rezultat je uvek neizvestatan i tesan, ovoga puta sasvim zasluženo slavili su dečaci „Mančestera“ prikazavši mnogo više od vršnjaka iz Vršca, s čime se složio i njihov učitelj Dragan Nedeljković – Kec, koji inače teško prima poraze svog tima.

U trećoj starosnoj kategoriji (VII i VIII razredi) prvo mesto je osvojio OFK Banat iz Vršca. Takođe posle 0:0 u regularnom delu susreta protiv Dinama 1 bili su uspešniji sa penala i slavili sa 3:1. U ovoj kategoriji prava je šteta što u finalu nisu zaigrali Neki novi klinci ekipa sastavljena od dečaka Partizana i Bežanije, ali su se namerili na starije i mnogo krupnije igrače iz Vršca koji su svi 1994 godište, dok su Neki novi klinci svi 1995 godište. Opšti je utisak da su tehnički najpotkovanija ekipa i da je pred tim dečacima sjajna fudbalska budućnost. Rezultat polufinalne utakmice Neki novi klinci – OFK Banat Vršac 0:2.

U najstarijoj kategoriji (I i II godina srednje škole) najuspešniji su bili Gaučosi koji su u finalu lagano dobili domaći kačarevački Rubin kazanj sa 4:0 i potvrdili svoju dominaciju na turniru. Ekipu Gaučosa sačinjavaju igrači kadeti FK Dinamo iz Pančeva i ako je suditi po onome što su prikazali za par godina će Dinamo imati sjajan tim i nadamo se da će ovi momci vratiti Dinamo na fudbalsku mapu Srbije te da će sa njima Dinamo zauzeti mesto koje mu po svemu pa i po tradiciji pripada.

Sve utakmice polufinala i finala sudio je Goran Momčilović. Stručni žiri na čijem čelu je bio predsednik FK „AS Kačarevo“ Slobodan Anđelović Spaske je imao težak zadatak da proglasi najbolje jer je zaista viđeno mnogo kvalitetnih pojedinaca. Ipak jednoglasno za najboljeg golmana je proglašen Stefan Stajčić, golman Dinama 1 inače reprezentativac pionirske reprezentacije Vojvodine. Za najboljeg strelca je postojala dilema. Posle prebrojanih golova dva igrača su imala isti broj golova po 12. Marko Ivanovski iz Liona i Vladimir Advigov iz Gaučosa.Prevagnulo je sportsko razmišljanje članova žirija, a ne suvoparna statistika. Tako je jednoglasno razjašnjeno i jednoglasno odlučeno da epitet strelca turnira ponese Vladimir Advigov iz Gaučosa a tome su doprinele i kvalitetne partije koje je pružio u svim utakmicama svog tima , a prednost kao strelac nad Markom Ivanovskim je dobio jer je Marko svoj 12 pogodak postigao iz penala, a Vladimir sve svoje golove iz igre. Nagrade i pehar najboljem strelcu je uručio predsednik komisije za sport M.Z. Kačarevo Nenad Lakušić.

Da žiri nije pogrešio ni u izboru najboljeg igrača potvrđuje i gromoglasan aplauz koji je upućen prilikom predaje pehara Miljanu Mladenoviću. Pehar je uručio Slobodan Anđelović Spaske a zanimljivo je da je popularni pančevac Miljan - “Žule“ sezonu 2003/04 proveo u AS-u kod Spasketa, gde je bio uključen u trenažno-takmičarski proces kluba koji je tada već drugu sezonu nastupao u Mini-Maxi ligama u Beogradu. Majice , pehare i ostale nagrade prvoplasiranim ekipama su uručili Milan Mitić-Dene, član saveta M.Z.Kačarevo i Lakušić Nenad sa željom da sledeći VIII turnir okupi još veći broj ekipa i još više talentovanih dečaka, a iskreno se nadajući i želeći da neko od ovih momaka koji su nastupali u Kačarevu dosegne fudbalske visine i zaigra na našoj najvećoj sceni a što da ne i u dresu reprezentacije Srbije.