XS
SM
MD
LG

Overena šampionska titula

U okviru 3. kola plej-ofa ženske Super lige, fudbalerke Spartaka su na Gradskom stadionu u Subotici deklasirale ekipu niškog Mašinca, vlasnika 24 titule državnog šampiona Srbije, ubedljivim rezultatom koji ni najveći optimisti, niti pesimisti, nisu mogli predvideti.

Foto: Goran Todorov ©subotica.com


Plave golubice su svoju najlepšu fudbalsku priču iz ove sezone, ispričale već u prvom poluvremenu. Igrale sa maksimalnom snagom i sa izuzetnom motivacijom i sve im je polazilo za nogom. Bile su naprosto furiozne. Igrale su brzo, precizno i maštovito, pa ni rezultat nije izostao. Mlade igračice Mašinca su igrale motivisano i požrtvovano, ali u ovom momentu one nisu mogle parirati iskusnijim subotičankama. Ovom pobedom, tri kola pre kraja, ŽFK Spartak je i teoretski postao vlasnik šampionske titule i samo potvrdio svoju četvorogodišnju dominaciju na fudbalskim terenima Srbije.


Golove su postigle: Milena Nikolić u 19. i 34. minutu, Jelena Marenić u 23, 27. i 44. minutu, Tijana Krstić u 31. minutu, Nevena Damjanović (autogol Miljane Smiljković) u 43. minutu i Ines N'Rehy u 83. minutu.

ŽFK Spartak - ŽFK Mašinac 8:0 (7:0)


Spartak 8 : 0 Mašinac
Napredak 0 : 1 LASK Crvena zvezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 9 8 0 1 24
2 Napredak 9 3 2 4 11
3 Mašinac 9 3 1 5 10
4 LASK Crvena zvezda 9 2 1 6 7