XS
SM
MD
LG
28.04.2014 Administrator

Zlato za sportiste FON-a u Parizu i Valensiji

Sportske ekipe Fakulteta organizacionih nauka, koje su se takmičile na međunarodnom studentskom sportskom turniru u Španiji, uspele su da odbrane prošlogodišnju titulu prvaka u generalnom plasmanu. Dok se sedam ekipa takmičilo u Španiji, rukometaši FON-a osvojili su desetu zlatnu medalju na studentskom turniru u Parizu.

U jakoj konkurenciji pored domaćih ekipa na turniru „EuroValencia 2014” u Španiji (24 - 27. aprila 2014.g.) učestvovalo je preko 650 inostranih studenata. Fakultet organizacionih nauka je učestvovao sa sedam ekipa i jednom takmičarkom u stonom tenisu. Zlatne medalje osvojili su ženska košarkaška ekipa, ženska fudbalska ekipa, muška odbojkaška ekipa i ekipa čirlidinga. Srebro su osvojili ženska odbojkaška i muška košarkaška ekipa. Bronza je pripala stonoteniserki Iskri Hadžić, dok su fudbaleri FON-a nakon izvođenja penala, takmičenje završili u četvrtfinalu.

Na 35. po redu „Tournoi Des Cinq Ballons” (21 – 26. aprila 2014. godine) u organizaciji ESSEC Business School iz Pariza, u jakoj konkurenciji, muška rukometna ekipa Fakulteta organizacionih nauka uspela je da osvoji desetu zlatnu medalju na ovom turniru. Drugo mesto je zauzela studentska ekipa Trankilo iz Francuske, dok su treći bili studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Opatije. Na turniru je učestvovalo oko 800 studenata iz 11 zemalja.