XS
SM
MD
LG
15.12.2008 Siniša Radulović

Sramota!

U subotu 06.12.2008 godine, na fudbalskom ugralištu u Dolovu, odigrana je revijalna utakmica između domaćina FK Dolovo 06 i gostujuće ekipe FK Dinamo Pančevo, povodom uručenja pehara i medalja FK Dolovo 06 za osvojeno prvo mesto u ligi petlića za sezonu 2007/2008. Rezultat utakmice u drugom planu.

Ono što je ne shvatljivo je da se od ljudi iz FSOP niko nije pojavio na uručenju pehara i medalja dolovačkim klincima. Mada je to trebalo da bude odrađeno još u junu mesecu, stiglo je čak do decembra! Predsednik FSOP, je na sastanku održanom pred početak takmičenja obećao da će dodela biti početkom lige, a kada je liga počela, pomerio obećanje do zadnjeg kola. Prošlo i zadnje kolo, a pehara nigde i tek na insistiranje klubova osvojača lige petliće FSOP, FK Dolovo 06 i lige pionira FK AS Kačarevo, pehari su kupljeni početkom decembra ( a još veća bruka što su pločice sa natpisom tri puta ispravljane a medalje nisu ni kupljene, pa su ih klubovi sami kupili).

Sada se postavlja pitanje, šta ljudi, koji su zaduženi za organizaciju lige pionira i petlića u FSO Pančevo, uopšte rade tamo? (možda su zalutali! ). Klubovima a i trenerima koji se takmiče pod okriljem FSO Pančevo je poznato kako stvari funkcioništu odnosno ne funkcionišu. Navedimo primer gde sudija koji je trebao da sudi utakmicu pionira između FK Jugoslavija  i FK Dolovo 06 nije došao zato što je "betonirao" ! Zamislite, imao čovek preča posla.

- Ovom prilikom bih hteo da se zahvalim ljudima i dečacima iz FK Dinamo, koji su pokazali poštovanje prema nama i došli na odigravanje revijalne utakmice. A sa druge strane ne mogu da shvatim nepoštovanje saveza prema klubovima. Pa postavljam pitanje da li savez postoji zbog klubova ili klubovi zbog saveza, stvarno ne znam, ali očigledno da je stanje u pančevačkom fudbalo alarmantno - rekao je trener dolovačkih mališana, Siniša Radulović.

Podsetimo da su se ovi dečaci prošle sezone takmičili i u II Beogradskoj ligi sa velikim klubovima poput Dinama, Inona, Palilulca, Sindjelića i drugih i na polusezoni zauzeli treće mesto a na kraju završili kao peti što je veliki uspeh za njih, obzirom da dolaze iz male sredine.
Obezbeđeno je i treće poluvreme za klince, gde su se dečaci posle utakmice družili uz sokove i grickalice.

 

U sezoni 2007/2008 u ligi petlića sa 19 pobeda, 1 porazom i gol razlikom 132-19 prvo mesto osvojili su: Stanojević Miloš, Milosavljević Vladica, Marković Stefan, Vlajin Boris, Antić Stefan, Petrović Milan, Crveni Nikola, Brzovan Nikola, Caran Djurica, Josimov Milan, Soiljković Filip, Mitić Stefan, Cvetković Stefan, Sekanić Stefan,Ognjanov Vladimir, Lalić Milan, Stanković Boris i Jovanović Ivan.