XS
SM
MD
LG
14.12.2008 Dragan Živković

Kragujevački sportski vikend

Beograđanke ubedljivo

Rukometašice Jugopetrol Radničkog iz Beograda, savladali su večeras kao gosti, u hali Jezero, ekipu Lepenice-Kg 33:24, poluvreme 12:13, u 12. kolu Druge rukometne lige grupa Centar.
Domaće igračice dale su sve od sebe, i uz više nego loše suđenje, uspele da reše prvih 30 minuta u svoju korist, 12:12. Ali, iskusna ekipa Jugopetrol Radničkog predvođena živom legendom ženskog rukometa, Svetlanom Kitić-Magić, koja je postigla šest pogodaka, od kojih četiri sa linije sedam metara, vrlo brzo je dovela stvari na svoje mesto, i sigurnom i ubedljivom igrom rešili utakmicu u svoju korist. Ako se zna da je većina rukometašica Lepenice-KG 1992. godište, onda ne čudi poraz od ekipe koja juriša na titulu prvaka i viši rang.

Stefana vicešampion

Igračica kragujevačkog badminton kluba Ravens (Gavranovi) Stefana Stanković osvojila je srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije koje je danas završeno u Sali Politehničke škole u Kragujevcu.
Ovim uspehom, Stankovićeva je odbranila vicešamnpionsku titulu osvojenu prošle godine, a u finalu od nje je na domaćem terenu bila bolja Novosađanka Milica Simić koja je slavila sa 2:0 (23:21, 21:17). Samo takmičenje proteklo je u izvanrednoj organizaciji Ravensa, koji su potvrdili status odličnih domaćina za velike sportske priredbe u badminton sportu.