XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Desetoro strelaca nišani “Veliku nagradu oslobođenja” u Plzenu

BEOGRAD, 8. april (Info centar).- Srećko Pejović sportski direktor Streljačkog saveza Srbije, odredio je desetoro strelaca koji će učestvovati na turniru “Velika nagrada oslobođenja” u Plzenu od 6. do 12. maja MK i vazdušnim oružjem.

Na liszi su puška – seniori: Borislav Mazinjanin (Palilula), Igor Čotra (Partizan), Stefan Aleksandrovski (Jedinstvo, Stara Pazova) i Dejan Pešić (Pančevo).

Seniorke: Jelena Živković (Jagodina), Dragana Todorović (“Akademija Maksimović”) i Tašana Bogatinovski (Pančevo).

Pištolj - seniorke: Danica Rašeta (Zemun Centar), Aleksandra Ristović (Zvezdara) i Jasmina Grgić (Smederevo).

U stručnom štabu su treneri Saša Iker, Dragan Donević i Dušan Hartner.

- Ovo je dobra prilika da se na veoma kvalitetnom turniru proveri forma i strelaca iz šireg kruga kandidata za reprezentaciju – kaže Srećko Pejović.- Uvek je dobro je kada ima više strelaca koji konkurišu za mesta u ekipama. Takođe, u ovom delu sezone veću pažnju posvetićemo i juniorskim kategorijama, neke ćemo okupiti sredinom ovog meseca u kampu perspektivnih strelaca a najveći ispit u biće im juniorski Svetski kup u Sulu u Nemačkoj do 25. maja do 1. juna. U prvom planu će nam biti vazdušno oružje.

Srpski strelci su prošle godine na turniru u Plzenu osvojili četiri medalje – zlato, dva sreba i bronzu. Zlato je pripalo Dimitriju Grgiću MK pištoljem, dva sreba Stevanu Pletikosiću (MK puška 60 metaka ležeći) i Dimitriju Grgiću (vazdušni pištolj) dok je bronzu osvojila reprezentacija Srbije MK puškom trostav (Pletikosić, Dragan Marković i Milenko Sebić). Pletikosić je imao i dva četvrta mesta- MK puškom trostav i vazdušnom puškom.