XS
SM
MD
LG

Džiu-džicu: Trajković do zlata za 18 sekundi!

Četiri zlatne i po jedna srebrna i bronzana medalja - to je više nego dobar bilans takmičara Džudo i džiu-džicu kluba "NiF" iz Aleksinca na "Mimoza openu", međunarodnom turniru u džiu-džici održanom u Herceg Novom, u Crnoj Gori. Zlatom su se okitili: Nikola Petrović (10), Andrija Bogdanović (11), Milica Ranđelović (16) i Nikola Trajković (17), srebrno odličje pripalo je Jovanu Jovanoviću (14), a bronzana medalja Matiji Gojkoviću (17). Osim osvajanja najsjajnijeg odličja, Nikola Trajković je poneo titulu najatraktivnijeg takmičara jer je uglavnom borbe završavao ful iponom, što će reći pre isteka vremena, dok je polufinalnu i finalnu borbu okončao za rekodnih 18 sekundi! Za ovakav rezultat nagrađen je peharom. 

 

- Na ovom turniru  nastupili smo sa sedam najspremnijih takmičara, prevashodno u mlađim kategorijama, starosti od 10 do 17 godina, i vrlo smo zadovoljni rezultatima, jer smo osvojili šest medalja, kaže jedan od trenera Dragan Trajković

Na "Mimoza openu" nastupilo je oko 290 takmičara iz više od tridest klubova iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Za najboljeg takmičara proglašen je Marko Durutović ("Kododan") iz Nikšića, dok je Lidija Jokić ("Budva") iz Budve najbolja takmičarka. 


Sledeća vest
Derbi kraj Tise