XS
SM
MD
LG

Momčilo Vukotić sa pionirima Partizana na XV Spektar Kupu u Somboru

Ovogodišnji, XV po redu Zimski Spektar Kup, okupio je na parketu GH"Mostonga " u Somboru 16 pionirskih ekipa  sa blizu dvestotine dečaka iz nekoliko klubova iz regiona i susedne Mađarske. Svakako da je najzvučnije ime ekipa beogradskog Partizana, koja je došla sa sve četiri kategorije. Učešće na turniru nije bio jedini razlog zbog čega su beograđani stigli u Sombor. Naime, naš najtrofejniji klub iz srpske prestonice, nedavno je sa školom fudbala "Spektar"  iz Sombora, sklopio ugovor o dugogodišnjoj saradnji, koji će biti od obostrane koristi za obe škole fudbala, a samim tim i za male talente, potencijalne fudbalere iz Sombora i okoline, za njihov dalji put i napredovanje u fudbalu. 

U povodu gostovanja u Somboru, upriličena je i konferencija za štampu, na kojoj su domaćini sa gostima iz Partizana prisutnima predstavili vid saradnje ove dve škole fudbala. Ispred domaćina, direktor ŠF "Spektar", Branko Žakić, je pozdravio goste iz Beograda i zahvalio im se na tome, što su im svojim učešćem na XV Spektar Kupu , uvećali rejting ovoga, sada već tradicionalnog takmičenja najmlađih kategorija fudbalera. Goste iz Beograda predstavljao je direktor mlađih kategorija, Momčilo-Moca Vukotić,legenda Partizana i rekorder po broju odigranih utakmica u crno-belom dresu. U svom obraćanju prisutnima, popularni Moca je kazao da je Partizanova škola druga u Evropi,odma iza čuvenog Ajaksa i da je u poslednjih deset godina u stalnom usponu. Kako bi potkrepio tu činjenicu, Vukotić je izneo već poznati podatak, da su trojica fudbalera (Lazar Marković, Aleksandar Mitrović i Matija Nastasić) koji sada igraju u poznatim evropskim klubovima, ponikli baš u ovoj školi Partizana.Direktor je u nastavku istakao da je do sada 15 škola fudbala iz regiona bivše države , a među njima i ova iz Sombora, sklopilo  saradnju sa Partizanom. 

Na kraju konferencije, dvojici talentovanih pionira iz ekipe Spektra, Alekseju Vukičeviću i Nikolaju Skrobonji, ispred škole fudbala beograđana, su poklonjeni dresovi kluba,a pomenuta dvojica su već nastupala za Partizan na nekim turnirima i njihov dalji rad će biti praćen od strane stručnih trenera beograđana.

Momčilo Vukotić sa saradnicima i domaćinima na konferenciji za novinare u Domu učenika u Somboru

Roditelji i pioniri na konferenciji za novinare

Mladi Vukičević i Skrobonja sa trenerima i gostima iz Beograda