XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Biciklisti CCN Metalca kao partizani

IZOLA, 22. februar (Info centar).- Biciklisti kraljevčakog CCN Metalca počinju sezonu trkom “Velika nagrada Izole” u nedelju 23. februara!

- Smešteni smo u novom Bajk hostelu Mojna u okolini Buja u blizini Izole u sobama sa krevetima na sprat i od ovog “partizanskog” smeštaja izuzeta je samo Jelena Erić koja je sa nama na pripremama. Ima sobu u “prvoj klasi”. Međutim, izuzetno smo zadovoljni, lepo je druženje, svi smo na okupu – kaže u prvom raportu šef stručnog štaba CCN Metalca Radiša Čubrić.- Za trku sam prijavio srpske vozače Miloša Borosavljevića, Marka Polumirca i Gabora Kasu našeg gosta iz subotičkog Spartaka koji će voziti sa nama na svim međunarodnim trkama, Australijanca Flina, Švajcarca Alborna i Finca Siska.

Ukrajinac Ponomorenko nije rešio probleme sa vizom?

- Viza mu je važila samo pet dana, tako da nismo mogli da ga dovedemo sa nama pa se vratio u Kijev. Zbog cele situacije u Ukrajini, sada je pitanje da li će uopšte u ovoj sezoni moći da dobije novu vizu– objasnio je Čubrić.

Koliko se očekuje učesnika?

- Prijavljeno je 169 biciklista iz jakih ekipa iz Italije, Nemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Rusije, Azarbejdžana… Slovenački vozači iz Adrije su odlično pripremljeni i dolaze sa visokim ciljevima što je najavio jedan od direktora BS Slovenije Martin Hvasija. Mi spadama u red ekipa sa skromnijim očekivanjima, ali mislim da Borisavljević, koji je ove sezone imao najjače pripreme može mnogo da pokaže, kao i Kasa koji je u dobroj formi. Staza je nešto izmenjene u odnosu na ranije sezone. Više liči na staze italijanskih trka, teška je i tehniki je veoma zahtevna – dodao je Čubrić.- U svakom sluaju, naši biciklisti su veoma motivisani i nadam se dobrim vestima…

Staza je 142 kilometra i start je u nedelju 23. februara u 12 časova u centru Izole. Ukupno su prijavljene 22 ekipe od toga 17 sa profi kontinentalnom licencom i pet klupskih iz ukupno deset zemalja. U karavanu su vozači iz 22 zemlje. Ovo je prva “Velika nagrada Izole”.