XS
SM
MD
LG

Slabije izdanje srpskoligaša

U trećoj pripremnoj utakmici, podmlađena ekipa Slobode iz Donjih Grbica, koju od polovine jesenje sezone vodi trener Slaviša Kovačević, bila je ravnopravan protivnik srpskoligašu iz Bumbarevog Brda. U utakmici bez mnogo šansi za golove, Grbičani su pobedili zahvaljući nespretnoj intervenciji novog golmana Partizana Stefana Đorđevića.

Sa jučerašnje utakmice između Slobode iz Donjih Grbica i Paratizana iz Bumbarevog Brda (Foto: M. Jovičić)

Prvi udarac na gol uputio je Čabak sa oko 16 metara, ali je golman Grbičana Milanović bio na mestu. Jedini pogodak na utakmici postignut je u 15. minutu. Slavković je sa desne strane, u visini šesnaesterca, sa oko 25 metara uputio visoku loptu pred gol Partizana, koju je golman srpskoligaša imao rukama, ali je ispustio i ona je zvršila u mreži. Priliku za izjednačenje imao je novajlija Šćepović, koji je došao u Partizan iz kraljevčkog Magnohroma, ali je sa svega nekoliko metara sa leve strane šutirao preko gola.

U drugom poluvremenu, igra se odvijala uglavnom između dva šesnaesterca. Ozbiljniji udarac na gol uputio je samo Miletić, koji dobro zagrejao dlanove svom prezimenjaku na golu Partizana. Videlo se da igrače lopta ne sluša i da su još noge teške, posebno u ekipi srpskoligaša iz Bumbarevog Brda, koji isprobao ni manje ni više nego devet novih igrača.

Naime, oba jučerašnja protivnika nalaze se u nezavidnoj i istoj situaciji na tabeli. Sloboda je iz 15 utakmica zabeležila samo četiri pobede i sa 12 bodova u jesenjem delu prvenstva zauzela pretposlednje mesto na tabeli Zone “Morava”. Srpskoligaš iz Bumbarevog Brda, takođe, je prezimio na pretposlednjem 15. mestu Srpske lige “Zapad”, ali sa 11 bodova. Treneri Kovačević na čelu grbičkog zonaša i Stakić u Partizana imaju veoma težak zadatak. Treba da pripreme ekipe, od kojih se očekuje da obezbede opstanak u ligama u kojiima se takmiče. Bliža tome cilju je ekipa Slobode, koja je pojačana mladim igračima, koji su pokazali više inicijative. Partizan je pojačan i nekim iskusnijim igračima, ali će trener Stakić, zbog velikog odliva fudbalera, imati težak zadatak, kao i u prethodnoj sezoni, da stvara tim koji će pokušti da sačuva status srpskoligaša.

Trener Kovačević bio je zadovoljniji igrom svojih fudbalera od njegovog kolege Stakića iz Partizana.

- Imamo mladu i poletnu ekipu, kojoj je u jesenjem delu nedostajalo više rada. Prihvatio sam ekipu Slobode posle sedmog kola i sakupili smo ukupno 12 bodova i tako se priključili ekipama koje se bore za očuvanje statusa zonaša. Dobili smo još pet-šest novih igrača, bez iskustva, koji pokušavaju da nađu mesto u fudbalu. Tosu uglavnom igrači koji su ponikli u Šumadiji i igrali u drugim klubovima u Kragujevcu i okolini. Malo iskusniji je samo Vujović, koji je igrao i u Vodojaži, a jesenju sezonu odigrao u Napretku iz Markovca, ali i on mora više da radi.

Cilj nam je da pripremimo ekipu, koja će prema rezultatima u prolećnom delu biti među šest-sedam ekipa na tabeli. Ako uspemo u tome sigurno ostajemo u ligi – rekao nam je posle jučerašnjeg susreta sa Partizanom iz Bumbarevog Brda Slaviša Kovačević, trener Slobode.

Grbičani su pre jučerašnje pobede odigrali još dve utakmice sa srpskoligašima. U Svilajncu su izgubili od Radničkog sa 1:0, a u Darosavi od Šumadije iz Aranđelovca sa 3:1. U planu su još susreti sa omladincima Radničkog, 22. februara, zatim sa Gružom i još nekim kragujevačkim gradskim prvoligašima, kao što su Kolonija, Jadran ili Korićani.

Srpskoligaš iz Bumbarevog Brda počeo je pripreme porazom od čačanskog Borca, ali je u drugoj probnoj utakmici na Zlatiboru pobedio Sevojno. Partizan će u sredu igrati sa zonašem Orlovcem, u Mrčajevcima, a u nedelju sa Šumadincem u Natalincima.

SLOBODA (DONJE GRBICE) – PARTIZAN (BUMBAREVO BRDO) 1:0 (1:0)

KRAGUJEVAC – Igralište: Drugi pomoćni teren stadiona “Čika Dača”. Sudija: Nikola Vučinić (Kragujevac). Strelac: Slavković u 15. minutu.

SLOBODA: Milanović, N. Đorđević, B. Đorđević, Alempijević, Mitrović, Milojević, Miletić, Slavković, Jovanović, Kočić, Vujović. Igrali su još: Bajović, Jokić, Stojanov, Štrbac, Petronijević,

PARTIZAN: S. Đorđević, Vladisavljević, Jovanović, Gajović, Krstić, Čabak, Radojković, Gunjić, Otašević, Bižić, Šćepović. Igrali su još: Miletić, J. Zucović, Čarović, Ljubisavljević, V. Zucović, U. Đorđević, Ljubisavljević