XS
SM
MD
LG

Somborski medicinari u muškoj i gimnazijalke u ženskoj konkurenciji pobednici Okružnog prvenstva srednjih škola u košarci

Sombor je bio domaćin okružnog takmičenja srednjih škola u košarci u kojem je učestvovalo tri ekipe omladinki i četiri ekipe omladinaca. Ekipa Ekonomsko-trgovačke škole iz Kule, srednja ekonomska škola "Jovan Jovanović Zmaj" iz Odžaka i gimnazija "Veljko Petrović" iz grada domaćina tražile su prolaz do Međuokružnog prvenstva srednjoškolki. Somborske gimnazijalke su bile najuspešnije i u finalu pobedile vršnjakinje iz Odžaka sa rezultatom 38:15.

U konkurenciji omladinaca je učestvovalo četiri ekipe. Apatinska gimnazija "Nikola Tesla",Srednja stručna škola iz Crvenke, Tehnička škola iz Odžaka i srednja medicinska škola "Dr. Ružica Rip " iz Sombora. Nakon zanimljivih borbi , plasman na Međuokružno takmičenje srednjoškolaca izborili su učenici škole domaćina, srednje medicinske "Dr. Ružica Rip" koji su u finalu bili bolji od komšija, apatinaca iz gimnazije "Nikola Tesla", i savladali ih sa 46:31. 

 

Finalisti okružnog prvenstva srednjoškolaca u ženskoj i muškoj konkurenciji