XS
SM
MD
LG

Zalet za opstanak

Inđijski prvoligaš radi prema zacrtanom planu. Već deset dana pod vođstvom novog šefa stručnog štaba Miloša Veselinovića radi se na sticanju neophodne fizičke spreme. Obavljena su  potrebna testiranja a odrađeno je i dvadesetak treninga. Radi se na terenima inđijskog Gradskog stadiona. Visok ritam treninga ništa ne remeti. Mladi igrači,željni afirmacije na prvoligaškoj sceni marljivo se pripremaju. Svesni da samo najspremniji mogu doći do prilike da se nametnu bez pogovora izdržavaju napore koji nisu ni malo naivni. Predvodnik novog talasa je Darko Lemajić. Visoki napadač je posle dužeg vremena u prilici da prođe ceo pripremni ciklus i nametne se stručnom štabu. Ne žali se na napore. Svestan je da će na proleće sve biti mnogo teže,da ga zajedno sa mladim saigračima očekuju teška i neizvsna vojevanja u pokušaju da se zadrži prvoligaški status i omogući inđijskim ljubiteljima fudbala da na proleće posmatraju fudbalske utakmice na višem, kvalitetnijem nivou.

„Otpočeli smo pripreme za nastavak prvenstva sa jasnim ciljem. Želja nam je da se što spremniji uključimo u prolećnu trku za bodove. Krenuli smo u pripremni period sa jasnom namerom da se potpuno spremni, već od samog starta nametnemo kao ozbiljan kandidat u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Znamo da je jesenas ostvaren mršav bilans. Niz okolnosti uticalo je na ovakav saldo. Poučeni jesenjim iskustvom odlučni smo da mnogo ozbiljije uđemo u nastavak trke za bodove. Po prvi put sam u prilici da se maksimalno posvetim treninzima i to od samog početka pripremnog perioda. Jasno mi je da bez dobro odrađenih priprema nema ni kvalitetnih igara i rezultata. Očekujem da će mi proleće doneti pravu šansu da se igrama i golgeterskim učinkom, na pravi način nametnem stručnom štabu. Biće mi posebno drago ukoliko se svi zajedno izborimo za očuvanje statusa prvoligaša“.

Neće biti ni malo lako?

„Svesni smo položaja u kom se nalazimo. Proleće će doneti bespoštednu borbu. Sistem takmičenja i razvoj događanja na prvoligaškoj sceni doneće mnogo uzbuđenja. Uvođenje „baraža“ doneće znatno više zanimanja za takmičenje. Imaćemo situaciju da će se pola Lige boriti za plasman u vrh a druga polovina za očuvanje sadašnjeg statusa. Neizvesnost nudi priliku za sijaset uzbuđenja, već od samog starta. Uveren sam da nećemo igrati podređenu ulogu,da ćemo se od samog početka nametnuti kao ravnopravan takmac ostalim učesnicima takmičenja. Prva četiri kola prolećnog dela,zahvaljujući rasporedu, doneće nam mnoga razjašnjenja. Zbog toga je veoma bitno da se maksimalno pripremimo i izbrusimo formu za sam početak“ naglašava Darko Lemajić. 

Inđijci nemaju za sada mnogo sreće sa terminima za odigravanja prijateljskih susreta. Želeli su da se oprobaju u odmeravanju snaga sa jačim protivnicima.

U tu svrhu odlučili su se na zakazivanje utakmica sa renomiranim superligaškim ekipama.

Sticajem okolnosti već dva susreta otkazana su na zahtev potencijalnih protivnika. Najpre je došlo do otkazivanja susreta sa Voždovcem, prošle srede.

Odmah potom i OFK Beograd je zamolio da se utakmica zakazana za subotu odloži zbog izrazito loših vremenskih uslova,snega i leda koji su okovali teren na beogradskoj Karaburmi.

Sledeći termin za odigravanje prijateljskih susreta je sreda.

Na terenu trening centra FS Srbije, Kuće fudbala u Staroj Pazovi, odigraće inđijski prvoligaš utakmicu sa Donjim Sremom iz Pećinaca, članom Super lige.

Stari rivali odmeriće snage na terenu sa veštačkom podlogom obližnjeg kampa naše reprezentacije. Biće ovo prilika da treneri Miloš Veselinović i Vlado Čapljić na delu provere mogućnosti igrača koji se nameću za sastave za neizvesnu prolećnu trku za spas sadašnjeg statusa.

Oba sremska ligaša su u poziciji da se bore za opstanak, Pećinčani u superligaškoj a Inđija u prvoligaškoj konkurenciji. Početak utakmice zakazan je za 13:30 časova.

Početak prelaznog roka nije doneo posebna uzbuđenja. Najavili su Inđijci da će u skladu sa izraženim ambicijama u borbi za opstanak povući odgovarajuće kadrovske poteze.

Za sada je pristupio Darjan Matović (25). Visoki čuvar mreže branio je u jesenjem delu prvenstva boje superligaša Javora iz Ivanjice.

Na proveri je desetak mladih,perspektivnih fudbalera.Intenzivnije aktivnosti na dovođenju proverenih igračkih pojačanja očekuju se ovih dana.

Do sada je redove Inđije napustilo nekoliko fudbalera.

Saša Tomanović,kapiten tima, pristupio je ekipi PIK Prigrevice, lideru zapadne grupe Vojvođanske lige.

Miroslav Milutinović uzeo je potrebna dokumenta u nameri da se priključi pripremama Kolubare iz Lazarevca koja gaji najozbiljnije ambicije po pitanju povratka na prvoligašku scenu.

Goran Đulić potpisao je pristupnicu za novosadski Proleter.

Raskid ugovora zatražio je i Milan Zagorac. Kako saznajemo iskusni defanzivac ima nameru da karijru nastavi u redovima Dinama iz Pančeva.

Slobodni u izboru nove sredine su Darko Adamović i Borislav Erić kojima Inđijci neće praviti smetnje u pokušaju da pronađu novu klupsku sredinu.

Dušan Milovanović

 


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31