XS
SM
MD
LG

Bačkopalanački fudbaleri na čelu srpskogligaškog vojvodjanskog karavana

Bačka Palnanka zaslužuje prvoligaša- rečenica je koja sve češće prohujava po sportskim kuloarima u gradu na levoj obali Dunava. Nije tajna da rezultati najstarijeg sprskoligša po stažu u Srpskoj ligi grupa Vojvodina, ove sezone su u samoj Bačkoj Palanci dočekani sa nevericom. Pre svega ni najveći optimisti nisu se mogli nadati da će palančani posle praktično polovine prvenstvene trke zasesti na čelo srpskoligaškog karavana. Jedan od krivaca za ovakve uspehe bačkopalanačkog fudbala je svakako mladi i perspektivni stručnjak, dokazan kao fudbaler, ali na praktično na početku trenerskog posla, Željko Karanović. -Sa obe noge čvrsto smo na zemlji. Ne dozvoljavam igračima da ih trenutni uspesi ponesu. To bi moglo da bude pogubno pogotovu jer nas tek čeka najteža deonica u prvenstvu i protivnici koji su nam praktično direktni konkurenti. Jedan kiks i eto nas u nezgodnoj situaciji. Ne želim da remetimo odnose koju su postaljeni u ekipi od početka. Zna se ko kosi ko vodu nosi. Ekipa je letos kompletirana sa skromim budžetom. Ne želim da nikoga posebno ističem jer prave zvezde u timu nema. Skockali smo skladnu celinu gde je doprinos pojedinaca podređen kolektivu. Najveći mi je bio problem psihičke pripreme tima jer se radi o fudbalerima koji su uglavnom igrali u trećeligaškoj odnosno drugoligaškoj konkureniji bez nekog posebnog pritiska. Situacija se drastično promenila. Prvi smo na tabeli, igramo sve bolje, igrači su pod pritiskom pozitivnog rezultata u svakom meču, i treba se sa tim nositi. Za sada nam mnogo toga ide od noge, ali će biti sve teže. Svako želi pobediti lidera, skinuti ga sa trona. Svesni smo te činjenice i ne zanosimo se iluzijama da smo najbolji u ligi. Prvenstvo je dugo. Iza nas je tek prva deonca.Imperativ nije prvo mesto, ali nećemo ispustiti šansu ako nam se ukaže da se dokopamo pozicije koja vodi u viši rang-analizira trenutnu situaciju trener Bačke. Ne pamti se skoro da su Palančani igrali ovako dobro. Rezultati tima su praćeni pre svega sve boljim partijama koji igrači pružaju na terenu. Iz utakmice u utakmica forma tima je u usponu.
-Ekipa je fizički dobro pripremljena. Bez nekih većih problema možemo da izdržimo jak ritam od 90 minuta. Tome su doprinele pre svega dobro odrađene pripreme i svakodnevni treninzi. Radimo na taktici, spremamo se za protivnika od utakmice do utakmice. Atmosfera je više nego pozitivna. Ekipa je pokazala da ima karakter. U stanju smo od gubitnika da izađemo kao pobednici. Na čak četiri meča smo jurili rezultat. Odbrana je na visini zadatka. Primamo po utakmici gol u proseku.U napadu stvaramo veliki broj šansi, kvalitet ove ekipe je da postižemo golove, bar duplo više nego što ih primimo, pa sam prosekom od 2 gola po utakmici u protivničkoj mreži, mogu biti zadovoljan. Preduslov za dobar plasman su i rezultati na strani. Sa pobedom i dva remija imamo pozitivan bilans mada uvek može bolje. Na domaćem terenu ne bi smelo da bude kiksa-priča sa osmehom na licu trener Karanović. Bačka ima bod prednosti ispred Radničkog iz Šida, četiri više od Kikinde i novosadskog Proletara, protivnika koji su joj u naredne tri utakmice rivali. Raspored mečeva koji sledi daće odgovor na pitanje-ima li Bačka tim za velika dela?
-Moram da priznam da nas očekuje najteži ispit u Kikindi ove jeseni. Ne zato što nam je Kikinda naredni rival, i ne bi da im podilazim već zaista cenim tim sa sevara Banata, povratnika u sprskoligaško društvo koji je po meni prvi favorit za osvajanje prvenstva. Igraju najlepši fudbal u ligi, do noge, i imao sam priliku da ih gledam. Narpavili su sjajan tim ali sticajem okolnosti i neobjašnjivim kiksom u Bačincima, prošle nedelje, nalaze se tu gde jesu. Svakako će učiniti sve da nas savladaju, nanesu prvi poraz i iskupe se za neuspeh protiv Big Bula. Pre tri sezone ova dva rivala odigrala su poslednji međusobni susret. Kikinđani su slavili minimalac na svom terenu (1:0) a u sezoni pre toga (2004-05) Bačka je uspela da izvuče bod na vrućem terenu na severu Banata (2:2). -Ne bih imao ništa protiv da se odigramo nerešeno. To bi nam u neku ruku i odgovaralo. Biće veoma teško, ali ne vidim razloga za neku posebnu brigu. Maksimalna koncentracija i zalaganje su ono što očekujem od mojih fudbalera. Idemo da ne izbubimo u Kikindi, ali ako se ukaže šansa da osvojimo sva tri boda verujem da ćemo je iskorititi. Biće to svakako prava fudbalska poslastica za ljubitelje fudbala-zaključio je ovaj razgovor trener Bačke.


Sloven 3 : 3 Kikinda
Radnički (NP) 2 : 1 Radnički (Š)
Sloga (T) 1 : 1 Proleter (NS)
Tekstilac Ites 2 : 3 Senta
Palić 3 : 1 Vršac
Spartak (D) 4 : 1 Radnički (S)
Bačka (BP) 1 : 5 Mladost (BJ)
Big Bul 3 : 0 Metalac AV
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter (NS) 30 17 10 3 61
2 Radnički (S) 30 17 4 9 55
3 Mladost (BJ) 30 15 10 5 55
4 Big Bul 30 14 8 8 50
5 Palić 30 13 9 8 48
6 Senta 30 13 8 9 47
7 Radnički (NP) 30 11 9 10 42
8 Kikinda (-1) 30 11 10 9 42
9 Radnički (Š) 30 11 8 11 41
10 Vršac 30 10 7 13 37
11 Bačka (BP) (-3) 30 11 7 12 37
12 Metalac AV 30 8 11 11 35
13 Sloga (T) 30 7 13 10 34
14 Spartak (D) 30 7 12 11 33
15 Tekstilac Ites 30 5 6 19 21
16 Sloven 30 2 4 24 10