XS
SM
MD
LG

Rukomet: Prijem za srebrne „tigrice“

Za golmana Jovanu Risović i desno krilo Ivanu Milošević, koje su osvojile srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, danas je prijem priredio gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović. Obe reprezentativke igraju za Radnički, koji se, posle nekoliko godina uzastopnog rasta rezultata priključio borbi za sam vrh našeg ženskog rukometa.

- Veliko nam je zadovoljstvo što i naš klub, koji se bori za titulu državnog prvaka, ima u svojim redovima reprezentativke. Bez obzira na tešku finansijsku situaciju, trudićemo se da učinimo sve što je u našoj mogućnosti, kako za klub tako i za vas pojedinačno. Ako pametno ulažemo u vrhunski sport možemo da se nadamo povećanju baze i kvaliteta u radu sa mlađim kategorijama. Iako smo želeli, nismo nažalost uspeli da obezbedimo uslove da se i u Kragujevcu igraju utakmice jednog ovakvog takmičenja, ali verujem da će tako da bude na nekim budućim prvenstvima vrhunskog ranga – rekao je, uz čestitke rukometašicama na uspehu, gradonačelnik Stevanović.

Jovana Risović je ovom prilikom, to je bilo primetno, bila bleda i imala izvesnih zdravstvenih problema, tako da nije bila mnogo pričljiva, već samo konstatovala da su je drugarice u reprezentaciji, kao najmlađu, čuvale i pazile, a Ivana Milošević je, kao iskusnija, imala glavnu reč:

- Zaista smo ostvarile istorijski uspeh. Imale smo najtežu grupu. Pobedile smo Dansku i Norvešku, a dobro se zna njihovo mesto u svetskom rukometu. Veliki posao završile smo u meču protiv Južne Koreje.

Ona iz te utakmice, kao najupečatljiviji događaj na Svetskom prvenstvu izdvaja odlučujući gol Jelene Erić, u poslednjoj sekundi.

Inače, Miloševićeva je u Radničkom igrala, na početku karijere i ponovo se u redove popularnih „tigrica“ vratila pred početak ove sezone. Kaže da je medalja sa velikog takmičenja san svakog sportiste, ali da time sve sportske ambicije nisu ispunjene:

- Uz zahvalnost svima na velikoj podršci, koja nam je mnogo značila, sigurna sam da Radnički, iako smo izgubile dve utakmice, može da nadoknadi te gubitke i od 18. januara, kada se nastavlja prvenstvo u Superligi, krene u borbu za titulu, koja nam, ubeđena sam, nije nedostižna.

U našoj reprezentaciji bila je i Kragujevčanka Marija Lojpur, koja već dugo ne igra u Kragujevcu, a članica je skopskog Vardara.