XS
SM
MD
LG

Američki fudbal: „Veprići“ na kampu Tima sveta

Igrači kragujevačkih Divljih veprova – Đorđe Petrović i Nikola Simović, učestvovaće na IFAF razvojnom kampu Tima sveta.

Ovaj kamp biće održan od 4. do 11. januara održava u Bradentonu, gradu nadomak Tampe, u američkoj saveznoj državi Florida. Tandem Divljih veprova, kako kažu u ovom klubu, sasvim opravdano dobioje poziv za svetsku smotru najtalentovanijih igrača do 19 godina, jer je iza sebe imao sjajnu sezonu. Obojica su bili starteri u seniorskoj ekipi Veprova, potom su kao jedini juniori u državnom timu branili boje seniorske reprezentacije Srbije, na Evropskom prvenstvu B grupe u Milanu, da bi na kraju odveli „vepriće“ do „Trofeja Veljka Makojevića“, u Juniorskoj lol.rs ligi Srbije.

Devetnaestogodišnjem defanzivnom beku Petroviću pripalo je i priznanje za najboljeg igrača finala juniorskog takmičenja, a sada će pokušati da napravi još korak dalje u svojoj karijeri i da se, u konkurenciji 200 momaka iz celog sveta, izbori za mesto među 45 igrača koji će na megdan timu Sjedinjenih američkih država.

Igrači će na kampu imati prilike da uče tehniku i tajne fudbalske veštine od najboljih svetskih trenera, kako američkih, tako i iz drugih zemalja.Jedan od ciljeva kampa je i da što bolje obuči igrače, kako bi oni potom doprineli razvoju programa u svojim zemljama.

Igrači će trenirati dva puta dnevno, a u isto vreme treneri će ih ocenjivati do najsitnijih detalja. U međuvremenu polaznici kampa pohađaće i teorijske radionice.

Kamp će posećivati mnogi skauti američkih koledž timova, pa je ovo sjajna šansa za igrače da se izbore za igranje i školovanje u Americi.

Pošto ni kotizacija za kamp, niti povratne avionske karte nisu jeftini, iz kragujevačkog kluba mole one koji su u mogućnosti da uplatom novčanih sredstava na žiro-račun Kluba američkog fudbala Kragujevac Wild Boars broj 355-1096524-20, pomognu ovim momcima da ostvare svoj san.