XS
SM
MD
LG

Spalević i Tintor za miran san

Pobedom u susretu sa Novim Pazarom fudbaleri Radničkog 1923 odužili se navijačima za bleda izdanja na prethodnim utakmicama na “Čika Dači” i popravili plasman na tabeli. Do bodova su došli zasluženo i ubedljivom igrom, zahvaljujući izuzetnim motivima, željom i htenjem protiv kvalitetne ekipe iz Novog Pazara. Pobeda je čista kao suza i nije dolazila u pitanje. To su potvrdili i treneri domaćeg tima Radmilo Ivančević i gostiju Milun Milanović, posle utakmice na konferenciji za novinare. Mi smo zabeležili i izjave neposrednih aktera na terenu, koji se, takođde, slažu da su bodovi zsluženo pripali domaćinu.

Darko Spalević i Miloš Tintor pogocima doneli važne bodove Radničkom (Foto: M. Jovičić)

Prvi naš sagovrnik bio je vezista Novog Pazara Miljan Mutavdžić, koji je nosio i dres kragujevačkog superligaša.

- Nije mi prvi put da igram protiv kluba u kome sam nastupao. Iako me vežu uspomene za Kragujevac, ja sam profesionalac i na terenu nije bilo emocija. U prvom poluvremenu smo primili dva gola, što je odredilo dalji tok utakmice. Radnički je odigrao bolje i zasluženo pobedio. Nismo uspeli da stvorimo i realizujemo neke šanse i ublažimo poraz ili eventualno ostvarimo nešto više. Očekivali smo dobri igru Radničkog, koji ima kavlitetne i iskusne pojedince, ali njihov učinak na tabeli ne odslikava pravu vrednost tima. Mala je razlika u kvalitetu između klubova u Srbiji i svako može da pobedi svakoga. Trenutno smo dobro plasirani i pokušaćemo da do kraja prvenstva ostanemo u gornjem delu tabele – izjavio je za “Šumadijapress” Mutavdžić.

Kapiten Radničkog 1923 Darko Spalević bio je posebno raspoložen zbog dobre igre njegovog tima, ali i prvog pogotka kojim je otvorena utakmica.

- Bila je ovo mnogo teška, ali i bitna utakmica za nas. Igrali smo i za našeg preminulog navijača Dušana Todorovića, kome smo posvetili pobedu. Odigrali smo fenomenalno prvo poluvreme i imali još tri-četiri prilike i mogli smo ubedljivije da završimo prvi deo utakmice. Golman Novog Pazara je odbranio “zicere”, ali i 2:0 je bilo dovoljno za pobedu. U drugom poluvremenu smo se malo povukli, ali smo imali još dve-tri prilike i mislim da smo zasluženo pobedili. Ovo je bila najbolja igra kod kuće, ali odigrali smo dobro i u Ivanjici kao i u Užicu, gde smo, nažalost, ostali bez bodova. Ostaje nam još zadnje kolo. Spremićemo se da odigramo dobro i protiv Jagodine, gde idemo na pobedu, jer imamo dobru ekipu. Sreća nas nije služila na nekim utakmicama i na našem terenu sa Čukaričkim, Voždovcem, Spartakom. Nadam se da će nas podržati naši navijači i u Jagodini kao i na prethodnim utakmicama i kada nam nije išlo. Sa pobedom u Jagodini mogli bismo da budemo u sredini, osmi ili deveti na tabeli – optimista je strelac prvog pogotka iz jedanaesterca na utakmici sa Novim Pazarom Spalević.

Sa svojim kapitenom slaže se i visoki štoper Miloš Tintor, jedan od najboljih u odbrani Kragujevčana i strelac drugog pogotka.

- Nama je mnogo značila pobeda protiv Novog Pazara, ali smo znali da do nje nećemo lako doći. Postigli smo na vreme prvi gol posle penala, a dali smo i drugi gol i to nam je ulilo sigurnost u igri. Odigrali smo borbeno svih 90 minuta. Ispoštovali dogovor iz svlačionice. Sve je bilo kako smo se dogovorili i zasluženo smo osvojili izuzetno važna tri boda. Drago mi je što sam učestvovao kod drugog gola, koji je “overio” pobedu. Šutirao je Krivokapić, od jednog igrača se lopta odbila prema meni i ja sam glavom sproveo u mrežu. Novi Pazar je dobra ekipa, ali smo mi odigrali čvrsto i nismo dozvolili da prikažu što znaju. Idemo i u Jagodinu da pobedimo, ni oni nisu bolja ekipa od nas. Želja nam je da uspešno završimo ovu sezonu, iako smo na prethodnim utakmicama propustili prilike da se odlepimo od začelja tabele – priznaje Tintor.

Jedan od igrača iz mlađe generacije Radničkog 1923 Vladimir Bubanja iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i oduševljen je pobedom protiv Novog Pazara.

- Imali smo težak zadatak. Morali smo da pobedimo i zbog našeg preminulog navijača Dušana Todorovića, ali i zbog plasmana na tabeli. Igrali smo svim srcem za njega, borili se i izgarali na terenu. Imali smo veliku volju i želju i zato smo i dobili utakmicu. Bilo nam je ovo jedno od najboljih izdanja ove jeseni, jer smo imali puno motiva i igrali jedan za drugog i to je uroidilo plodom. Osvojili smo važne bodove, koji nam omogućavaju da i sledeću utakmicu u Jagodini odigramo rasterećenije. Odlazimo u Jagodinu da se nadigravamo. Osvojili smo 16 bodova, što nam je bio cilj, ali mogli smo da prođemo i bolje da smo imali malo više sreće na nekim utakmicama. U Jagodini će se igrati otvoreno i ko bude bolji pobediće, a ja se nadam da ćemo to biti mi – poručuje mladi štoper Bubanja.

Na kraju, zabeležili smo i utisak jednog od najiskusnijih igrača u kragujevačkom timu Slavka Marić, koji je pravio izlete po desnoj strani Novog Pazara, preko koje su stvarane šanse i posle jedne akcije, koja je završena prekršajem, postignut gol iz jedanaesterca, koji je realizovao Spalević.

- Ova pobeda nam je došla u pravom trenutku. MIslim da smo igrom dokazali da bodovi zasluženo pripadaju nama. Imali smo obavezu i pred našim navijačima da im se odužimo za neke slabije partije iz prethodnih utakmica i to smo donekle ostvarili. Novi Pazar ima odličan tim. To pokazuje tabela i njihovi bodovi. Mi smo na terenu više želeli pobedu. Pružili smo maksimum i zasluženo do nje došli. Daćemo sve od sebe da ponovimo dobru igru i u Jagodini, vratimo neporaženi i da na neki našin završimo uspešno ovu polusezonu. Spremićemo se da im se revanširamo za poraz iz prethodne sezone – poručio je levi bek Slavko Marić.

Fudbaleri Radničkog su juče imali dan zasluženog odmora. Igrom su zadovoljili trenera Ivančevića i gledaoce. Ostaje da se u toku ove nedelje pripreme što bolje i, kako su obećali, ponove dobru igru u Jagodini. I uspešno završe jesenji deo prvenstvau Superligi.


Radnički 1923 2 : 0 Novi Pazar
Radnički (N) 1 : 0 Čukarički
Partizan 2 : 0 Spartak
Rad 0 : 2 Voždovac
Sloboda Point 0 : 1 Donji Srem
OFK Beograd 1 : 2 Crvena zvezda
Vojvodina 3 : 1 Napredak
Javor Matis 0 : 1 Jagodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 14 9 3 2 30
2 Crvena zvezda 14 9 2 3 29
3 Radnički (N) 14 6 6 2 24
4 Jagodina 14 7 3 4 24
5 Vojvodina 14 6 6 2 24
6 Čukarički 14 6 4 4 22
7 Novi Pazar 14 6 3 5 21
8 Spartak 14 6 2 6 20
9 Napredak 14 4 4 6 16
10 Voždovac 14 4 4 6 16
11 Radnički 1923 14 4 4 6 16
12 OFK Beograd 14 5 1 8 16
13 Javor Matis 14 3 5 6 14
14 Donji Srem 14 3 4 7 13
15 Sloboda Point 14 3 4 7 13
16 Rad 14 3 1 10 10