XS
SM
MD
LG

Sombor: Remi Kurčubića sa Sadovskim i nova pobeda, sada vodećeg Šljukića

Odigravanjem šestog kola, u petak je nastavljen šahovski memorijalni turnir Sombor open "Dragiša Milićević" 2013.Karakteristika ovoga kola su četiri remija, sedam pobeda igrača sa belim, i tri pobede igrača sa crnim figurama. Posle ovoga kola , tabela je pretrpela nove izmene, tako da je Miodrag Šljukić ponovo usamljen na prvoj poziciji sa 5 poena ,a u njegovoj pratnji, sa pola poena zaostatka, nalaze se četvorica šahista.Na tri kola pre kraja, Kurčubić, Pavić, Cvetković i Sadovski vrebaju šansu da se domognu čelne pozicije i da osvoje ovaj prvi memorijal, koji se igra u Dragišinu čast.

Rezultati VI kola: Sadovski -Kurčubić 1/2:-1/2 M. Gajčin -Šljukić 0-1 Pavić - Lalić 1-0 Cvetković-Kolmpar 1-0 Matković-Stojanovski Br. 1-0 Travica-Mojzeš 1-0 Knežević-Divnić 1/2-1/2 Stričević-S. Gajčin 0-1 Kelić-Đereg 1-0 I. Vlaisavljević-Dragaš 1-0 Basta-Kosanović 1-0 Šmit-P. Vlaisavljević 1/2-1/2 Stojanovski B.-Đurošev 0-1 Mazak-Karišik 1/2-1/2 Na tabeli Šljukić ima 5, Kurčubić, Pavić, Sadovski i Cvetković imaju po 4,5, a M. Gajčin, Matković i Travica po 4, itd.

U narednom , sedmom kolu,u šahovskom klubu od 18 sati, između ostalih igraju: Pavić,-Šljukić, Kurčubić-Cvetković, Matković-Sadovski, Lalić-Travica, Divnić-M.Gajčin, a neizvesnost se nastavlja sve do zadnjeg kola, u petak, 6. decembra, kada će se proglasiti najbolji, i podeliti nagrade.