XS
SM
MD
LG

Do pobede uz navijače i TV kamere

Ribnica je uspešno počela novu sezonu na elitnoj sceni, po prvi put je pobedila Đerdap u jednom sulerligaškom obračunu i tako prekinula prošlosezonsku neugodnu tradiciju. Večeras u „kutiji šibica“, tom odbojkaškom hramu, protivnik je najtrofejniji srpski odbojkaški klub Vojvodina i već je to samo po sebi dovoljno za pune tribine i nova uzbuđenja. Prošle sezone u četiri međusobna okršaja skor je bio 2-2, Ribnica je u ligaškom delu slavila oba puta 3-2, dok je Vojvodina u plej ofu sa dve pobede izborila ulazak u polufinale.

- Kada god dolazi Vojvodina u Kraljevu to je praznik i pravi derbi i očekujem da tako bude i večeras. U gostima imamo tim koji je podmlađen, ali koga na terenu uspešno vodi Kraljevčanin Veljko Petković i koji ima kvalitet u plejadi juniorskih i kadetskih reprezentativaca, a sada je tu i „Žica“ Radić. Dakle, varaju se oni koji misle da Vojvodina nije to što je bila nekad i da nas čeka lak posao. Naprotiv, biće jako teška utakmica, igra nerava i ko bude bio smireniji, koncentrisaniji, taj će slaviti – kaže srednji bloker Mladen Bojović povratnik u redove matične Ribnice.

Uspešan start i pobeda u Kladovu značajno su popravili samopouzdanje kod „musketara“.

- Mnogo nam znači trijumf u Kladovu. Dobili smo neugodnog rivala, sa kojim smo imali negativan skor, a što je mnogo važnije značajan doprinos pobedi dali su mladi igrači. Usudio bih se da kažem da su prijatno iznenadili, odigralio veoma zrelo i sada možemo reći da Ribnicu krasi i duga klupa. To je jako važno, jer Vojvodina, videli smo to u njihom prvom susretu, igra sa svih 12 igrača. Moramo i mi imati džokere na klupi, koji će preokrenuti igru i rezultata i omogućiti starterima da malo predahnu. Višestruko je značajan trijumf u Kladovu.

Ribnica će protiv Vojvodine igrati pred TV kamerama i biće to premijera pred bučnom kraljevačkom publikom.

- Nisam pet godina igrao u dresu Ribnice, ali znam iz ranijeg perioda da su tribine uvek bile pune i da je navijanje bilo maksimalno. Kada sam dolazio sa C. zvezdom uvek je bilo teško igrati u Hali sportova na Ibarskom keju. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, da nas maksimalno podrže, vratićemo im dobrom igrom i nadam se pobedom. U atmosferi kakava vlada na utakmicama Ribnice svakom je gostu teško, a večeras upravo igramo na tu kartu – zaključuje Mladen Bojović.

Ribnica će za večerašnji megdan biti kompletna, od povrede se oporavio korektor Branislav Radović, tako da će „musketari“ pokušati da skinu još jedan vredan skalp.


Ribnica 3 : 1 Jedinstvo
Crvena Zvezda 3 : 2 Vojvodina NS seme
Spartak (S) 1 : 3 Partizan Vizura
Mladi radnik 0 : 3 Spartak (LJ)
Đerdap 3 : 0 Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 18 17 1 49
2 Partizan Vizura 18 16 2 46
3 Vojvodina NS seme 18 12 6 34
4 Radnički 18 9 9 29
5 Ribnica 18 8 10 26
6 Spartak (LJ) 18 8 10 22
7 Đerdap 18 7 11 22
8 Mladi radnik 18 7 11 22
9 Spartak (S) 18 6 12 19
10 Jedinstvo 18 0 18 1