XS
SM
MD
LG

Stefan Okošanović obeležio start nove odbojkaške sezone

Nova sezona za odbojkaše kraljevačke Ribnice počela je odlično. Na teškom gostovanju u Kladovu, gde su prošle sezone dva puta lako položili oružje, „musketari“ su odigrali srčano, hrabro, nisu se predavali ni kada je ličilo da je sve izgubljeno i na kraju ostvarili pobedu, prvu protiv Đerdapa u superligaškoj konkurenciji. Junak prvog kola bio je korektor Ribnice Stefan Okoišanović, juniorski reprezentativac Srbije, koji je sa 30 poena potopio „alase sa Dunava“.

- Start sezone je uvek težak, nema favorita i nikada ne znaš kako ćeš odigrati. Mi smo tokom priprema imali „šarene“ rezultate u kontrolnim utakmicama, ali ovo je značajno promenjen tim i treba vremena da se stvari postave na svoje – počinje priču Stefan Okošanović „haubica“ kraljevačke Ribnice.

Domaćin je lako poveo, a onda imao priliku i da duplira tu prednost, ali se Ribnica vratila iz mrtvih.

- Nije bilo lako, neće ni biti ove sezone. Đerdap je prošle sezone bio drugi u ligaškom takmičenju, sada ima takođe dobar tim i teško će se osvajati bodovi kraj Dunava. Mi smo bili vrlo borbeni, imali smo ogromnu želju da prekinemo tu tradiciju poraza od Đerdapa i da sezonu otvorimo vrednom pobedom u gostima. Taj drugi set je pokazao da će pobediti tim koji bude imao jače nerve, mi smo znali kako da ostanemo u igri i na kraju zasluženo pobedimo.

Prošle sezone, na njenom početku, nije bio starter, ali da mu trener Boško Mačužić veruje pokazao je meč u Kladovu. I mladi korektor superligaša sa Ibra je na pravi način vartio na ukazano poverenje.

- Ribnica sada ima vrlo kvalitetnu ekipu, sa nekoliko proverenih igrača reprezentativnog kalibra. Ipak, nadao sam se i bio uveren da ću igrati, spremao sam se i vratilo se kako treba. Ipak, nije presudilo mojih 30 poena, cela ekipa je dala veliki doprinos da se stigne do trijumfa. Drago mi je da smo od početka zaigrali u dijagonali Nikola Veljović i ja, dva juniorska reprezentativca, a kada se odlučivalo povukli su najiskusniji.

Pred početak prvenstrva mnogi su bili skloni da Ribnicu svrstaju među favorite za osvajnje nekog od trofeja?

- Rekao sam da imamo dobar tim, ali rano je prognoze i uloge favorita. Mislim da će liga ove sezone biti neizvesnija nego lane, ekipe koje važe za favorite će češće gubiti bodove u tzv. „malim“ utakmicama. . . Ribnica ima sjajnu atmosferu u timu, vlada veliko drugarstvo i to će nas nositi kroz utakmice koje dolaze. Najbitnije je da se jako kvalitetno radi, da smo svi u službi tima i siguran sam da će svaka nova utakmica doneti i nekog novog junaka. Najvažnije da Ribnica pobeđuje. Već se ježim od pomisli na atmosferu u drugom kolu u derbiju sa Vojvodinom. Očekujem punu dvoranu i naravno naš trijumf – optimista je „kraljevačka haubica“, odbojkaš Ribnice Stefan Okošanović.

Zanimljivo da će derbi 2. kola Ribnica-Vojvodina biti prenošen na RTS-u, što raduje sve istinske poklonike ovog sporta u Srbiji. Kraljevčani su prošle sezone samo jednom bili na programu Javnog servisa.

Đerdap – Ribnica 2: 3 (25: 18, 25: 27, 25: 18, 21: 25, 11: 15)

Dvorana: SRC „Jezero“ u Kladovu. Gledalaca: 300. Sudije: Mirko Janković (Niš) i Aleksandar Petrović (Užice).

ĐERDAP: Škundrić (libero), Ilić, Ristić 15, Mirosavljević 9, Krsmanović 8, Ateljević 8, Ćosić 3, Živanović 6, Svetozarević 24, Antić, Brzaković. Trener: Milan Tošić.

RIBNICA: Marinković 4, Stojsavljević 8, Usiljanin 11, Okošanović 30, Bojović 12, Močić (libero), Radović 1, Bićanin, Veljović 2, Milovanović, Radević 5, Kiković (libero). Trener: Boško Mačužić.


Đerdap 2 : 3 Ribnica
Mladi radnik 3 : 2 Radnički
Spartak (S) 3 : 1 Spartak (LJ)
Crvena Zvezda 0 : 3 Partizan Vizura
Jedinstvo 1 : 3 Vojvodina NS seme
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan Vizura 1 1 0 3
2 Spartak (S) 1 1 0 3
3 Vojvodina NS seme 1 1 0 3
4 Mladi radnik 1 1 0 2
5 Ribnica 1 1 0 2
6 Đerdap 1 0 1 1
7 Radnički 1 0 1 1
8 Jedinstvo 1 0 1 0
9 Spartak (LJ) 1 0 1 0
10 Crvena Zvezda 1 0 1 0